Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouders: 'Bevries voorlopig verkoop van Vestia-woningen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 14 oktober 2019 17:55

Foto: Wethouder Ben van der Stee


Zes wethouders uit het hele land, onder wie Ben van der Stee van Westland, willen dat de verkoop van sociale huurwoningen van Vestia voorlopig wordt tegengehouden. Ze willen dat in elk geval zolang er onderhandelingen lopen tussen Vestia en lokale corporaties die bekijken of ze de sociale huurwoningen kunnen overnemen.

De zes wethouders brachten maandag een bezoek aan de Tweede Kamer om hun zorgen te uiten over de voorgenomen verkoop van in totaal meer dan 10.000 sociale huurwoningen door de noodlijdende woningcorporatie. Door middel van de verkoop probeert Vestia haar financiële positie te verbeteren.

Het ministerie van BZK heeft een bestuurlijk regisseur aangesteld om de Vestia-problematiek te inventariseren. In zijn rapport van juli 2019 heeft hij geadviseerd dat Vestia het woningbezit verkoop aan lokale corporaties. De Westlandse corporaties Arcade en Wonen Wateringen zijn in gesprek met Vestia.

Vestia heeft in Westland ongeveer 2.200 sociale huurwoningen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS