Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weverling ziet 'hondendiploma' voor eigenaren 'risicohonden' wel zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 22 augustus 2019 11:16

Foto: Arne Weverling


Het Westlandse Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) vindt het een goed idee als er een soort van 'hondendiploma' komt voor mensen die een zogeheten 'risicohond' bezitten. Dat zei hij donderdagochtend in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

Presentator Carl-Johan de Zwart vatte het samen als een soort wapenvergunning voor 'risicohonden'. Daar kon Weverling wel mee instemmen, al heeft hij wel een kanttekening: "Alleen voor die honden, andere hondenbezitters moeten we er niet mee vermoeien."

Het publieke debat over bepaalde honden en het risico ervan is weer opgelaaid na een incident in Rotterdam, waarbij een vrouw zwaargewond raakte. De vraag is of die agressie vanuit de hond zelf komt, of dat het gedrag van de eigenaren een grote rol speelt.

Naar schatting worden elk jaar tienduizenden mensen gebeten door vaak agressieve honden. Daarom doet de Koninklijke Hondenbescherming het voorstel om mensen pas een hond te laten bezitten als ze bewezen hebben dat ze goed met het beest om kunnen gaan, een soort hondendiploma.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS