Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wiegman blijft tot EK 2021 bondscoach

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 december 2019 10:32

Foto: Archieffoto 1


Sarina Wiegman blijft nog tot zeker het Europees kampioenschap van 2021 in Engeland bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. De in Monster woonachtige trainer heeft haar contract bij de KNVB met een jaar verlengd.

Onder Wiegman werden de Oranjeleeuwinnen in eigen land Europees kampioen. Afgelopen zomer werd Nederland tweede tijdens het WK vrouwenvoetbal. "Het spreekwoord luidt niet voor niets dat aan de top komen makkelijker is dan er blijven", zegt KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma. "Als je er dus in slaagt om eerst met je team Europees kampioen te worden en twee jaar later de WK-finale te halen, dan is wel duidelijk hoeveel kwaliteit Sarina bezit."


Voordat het EK in 2021 plaatsvindt, doet het Nederlands vrouwenteam eerst nog mee aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS