Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wielercomité Maasdijk: Kom op je retrofiets en rijd mee met Jan Janssen!

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 4 juli 2019 16:27


Altijd al met eens met oud-Tourwinnaar Jan Janssen willen rijden? Dit is je kans! De winnaar van de gele trui uit 1968 fietst komende woensdag met de deelnemers van de Dijkride in Maasdijk een ronde over het parcours, alvorens hij de wedstrijd voor elite/beloften wegschiet. Vanwege het thema 'historie' roept het wielercomité deelnemers op om waar mogelijk op een oude (retro)fiets mee te doen.

Dit jaar wordt de 65ste editie van de ronde verreden. Reden voor de organisatie om terug te gaan in de tijd. Zo wordt ook over het oude wielerparcours van 1952 te rijden. En Jan Janssen, die de ronde in 1959 won, is er dus ook bij. Voorzitter Sjaak Bol is in zijn nopjes: "Hij was een held voor mij. Dus ik wilde hem hier graag hebben. Zo'n legende hebben in Maasdijk, dat is uniek."

"Toen we contact met hem opnamen was hij heel enthousiast", vult comitélid Gerben Vreugdenhil aan. "Hij herinnerde zich zelfs dat er destijds een rondemiss was die een astronautenpak droeg." Daarom gaat Janssen zelf ook meefietsen. "Hij komt zelf ook op zijn oude fiets, vandaar dat wij deelnemers oproepen om op hun retrofiets achter Janssen aan te kruipen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS