Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wielerronde Maasdijk in teken van historie

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 22 mei 2019 12:45


De wielerronde van Maasdijk bestaat dit jaar 65 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal parcours. Als de coureurs op 10 juli aan de start staan, rijden ze niet het 1.300 meter lange rondje dat zij van de afgelopen jaren gewend zijn. In plaats daarvan volgen zij de oude, 880 meter lange, route uit 1952.

De ronde begint op de Korte Kruisweg en gaat dan linksaf de Willem III straat op, linksaf Waldeck Pyrmontstraat, linksaf Nassaustraat en dan weer linksaf Korte Kruisweg. Omdat het parcours een stuk korter is dan voorheen, rijden de elite en beloften liefst honderd rondjes.

Niet alleen de wielerronde, maar ook de vorig jaar geïntroduceerde Dijkride, een ludieke toertocht voor iedereen met een fiets, staat in het teken van historie. Daarin wordt extra aandacht besteed aan retrofietsen.

Dit jaar is in het schema overigens geen plek voor de koers voor nieuwelingen. De afgelopen jaren was er weinig animo voor deze koers en dus is besloten deze te schrappen. De wedstrijd voor junioren is gecombineerd met die voor amateurs. "Met de categorieën die we nu gemaakt hebben, krijgen we meer deelnemers en kunnen we de regiorenners makkelijker en over een iets langere afstand apart laten rijden", laat Gerben Vreugdenhil desgevraagd weten namens het wielercomité.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS