Archief

Wielrenner Timo de Jong wint 'De Lier' na solo

De 45ste Ronde van De Lier is dinsdagavond gewonnen door Timo de Jong. De 20-jarige coureur uit Goes was de snelste in de koers voor elite/beloften/amateurs. Tweede werd 's-Gravenzander Jason van Dalen en als derde kwam Michel Kreder uit Zevenhuizen over de eindstreep.

Winnaar De Jong komt dit seizoen uit in het team VolkerWessels-Merckx, waarin hij de Honselersdijkers Nick Brabander en Nick van der Meer als ploeggenoot heeft. In De Lier plaatste De Jong tien ronden voor het einde een demarrage. Deze bleek beslissend te zijn, want met een voorsprong van 15 seconden kon de Zeeuw zegevieren. In de sprint om de tweede plaats was Van Dalen net iets rapper dan Kreder.



De Ronde van De Lier was bij deze categorie renners de laatste die meetelde voor het Westland-Klassement 2019. Hierin is Remco Schouten uit Ammerstol als winnaar uit de bus gekomen.

Bij de regiorenners werd 'De Lier' gewonnen door Twan Middelburg, met op de tweede plaats Dennis van Leeuwen en als derde Dennis Meijer. Jelle van Steekelenburg blijft hier leider in het algemeen klassement. Volgende week in Naaldwijk valt de beslissing.

Uitslag nieuwelingen:

1. Rindert Buiter

2. Mike Bronswijk

3. Arno van Krimpen

Uitslag junioren

1. Roel van Sintmaartensdijk

2. Boris Romers

3. Gianni Pavone