Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wijkbus in Hoek van Holland na wegvallen lijn 35

Vanaf september gaat in Hoek van Holland een wijkbus rijden. Dat is volgens de gemeente Rotterdam in ieder geval de voorlopige uitkomst en oplossing voor het vervallen van buslijn 35. In het nieuwe vervoersplan verdwijnt buslijn 35. De lijn wordt vervangen door de nieuwe buslijn 31. Deze rijdt echter niet meer door het oostelijk deel van het dorp. De komst van een wijkbus moet deze leegte opvullen.

De gebiedscommissie Hoek van Holland heeft het gemeentebestuur geadviseerd om dit ontstane probleem op te lossen met een wijkbus. Voorzitter van de gebiedscommissie Klaas de Koning: "Alle Hoekenezen moeten gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Als een deel van het dorp daarvan verstoken blijft, zoek je met elkaar naar een oplossing. Zo nodig moet er maatwerk worden geleverd. Met de komst van de wijkbus lijkt dat te gaan lukken."

In samenwerking met de gemeente en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag is gewerkt aan de komst van de wijkbus. Dit is een 8-persoonsbus, die op afroep de route rijdt langs de haltes van lijn 31 binnen Hoek van Holland. De bus kan gebruikt worden om naar het metrostation, of de opstaphaltes van lijn 31 te rijden, maar ook voor andere ritten binnen Hoek van Holland. De Metropoolregio is bezig subsidie te regelen, zodat reizigers tegen het normale tarief met een OV-chipkaart kunnen betalen. Binnenkort wordt hierover een besluit genomen. De wijkbus gaat tegelijk met de nieuwe dienstregeling in september van start.

Zodra de definitieve dienstregeling bekend is, worden bewoners hierover geïnformeerd. Zoals over de overstapmogelijkheden in ’s-Gravenzande op buslijn 32, voor een rechtstreekse verbinding naar het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS