Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wildopvang Delft voorlopig gered

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 18 oktober 2019 15:50


De wildopvang in Delft heeft voorlopig uitstel van executie gekregen. De opvang meldde aan de vooravond van Dierendag in nijpende geldnood te verkeren en daardoor mogelijk per 31 oktober te moeten sluiten. Inmiddels is er genoeg geld binnengekomen om open te kunnen blijven tot eind januari 2020.

Na een noodoproep, die onder andere te zien was bij de WOS, hebben veel mensen een donatie achtergelaten. De donaties betekenen echter niet dat een definitieve sluiting wordt voorkomen; daarvoor is een structurele oplossing nodig. Medewerkers van de wildopvang doen daarom een oproep aan omliggende gemeentes om hen te steunen. Er is jaarlijks zo'n 150.000 euro nodig.

Bij de wildopvang komen dieren terecht die in de natuur normaal gesproken voor zichzelf kunnen zorgen, maar soms hulp nodig hebben. Ze worden dan in Delft opgevangen, beter gemaakt en weer vrijgelaten. Jaarlijks krijgt Wildopvang Delft ongeveer 200 wilde dieren uit Midden-Delfland binnen. Door het wegvallen van een grote geldschieter is echter een probleem ontstaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS