Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Windmolenpark Waterweg mag er komen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 9 maart 2016 17:44


Windmolenpark Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland mag gewoon gebouwd worden en ook de meest oostelijke molen, op een paar honderd meter van de grens met Maassluis, kan gewoon neergezet worden. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State die woensdag is gedaan.

Probleem voor de gemeente en de appartementseigenaren is vooral de meest oostelijke molen, die mogelijk overlast oplevert voor de bewoners van complex 't Leye Lant. Volgens de gemeente zou het windmolenpark ook in strijd zijn met een convenant van de Stadsregio Rotterdam. Maar dat spreekt de Raad van State, net als de rechtbank eerder al deed, tegen.


De gemeente Maassluis en de Vereniging van Eigenaren (VVE) van appartementencomplex 't Leye Lant spanden vorig jaar een rechtszaak aan tegen de gemeente Rotterdam, die een vergunning heeft afgegeven voor het windmolenpark. Die rechtszaak werd gewonnen door Rotterdam. Vervolgens zijn Maassluis en de VVE in hoger beroep gegaan bij de Raad van State. Maar ook daar heeft men dus bot gevangen.

Update 11 maart 2016:
Wethouder Evers heeft desgevraagd laten weten dat er op juridische wijze niets meer aan de uitspraak te doen is en dat ook overleg met de gemeente Rotterdam waarschijnlijk tot niets meer zal leiden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS