Archieffoto Paul Vis

Winst heren en dames Quintus, Velo onderuit tegen PSV

De handballers van Wematrans/Quintus hebben zaterdag de uitwedstrijd bij Olympia'89/DOS'80 met 21-25 gewonnen. Ook de dames uit Kwintsheul boekten een overwinning. De ploeg van trainer René Zwinkels versloeg Borhave met 22-19.

Eredivisie-promovendus Olympia'89 begon in Brabant sterk tegen de degradant uit Kwintsheul. De Ossenaren stonden het grootste deel van de eerste helft op voorsprong, maar bij rust stond het 12-12. De gasten van trainer Rob Vis herstelden zich echter in de tweede helft. Na een 14-16 voorsprong gaven de Heulenaars de wedstrijd niet meer uit handen.

Ook winst dames

In de Eekhouthal in Kwintsheul nam Borhave tegen de dames van Quintus brutaal op een 5-8 voorsprong. De thuisploeg kwam echter terug tot 9-8. Bij rust stond het echter 10-11. Ook in de tweede helft kwam Borhave nog een aantal keer op voorsprong. Quintus had echter het beste slot. Met nog zeven minuten te gaan stonden de Heulse dames 20-17 voor en die marge bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

Velo verliest van mede-promovendus

In Wateringen stonden de nummers 1 en 2 van de tweede divisie van vorig seizoen tegenover elkaar: Velo en PSV. Waar de Wateringers vorig seizoen twee keer nipt won, gingen de punten dit keer naar Eindhoven. Velo speelde een goede wedstrijd, maar was geregeld slordig. Na een 15-13 ruststand, werd het toch 26-28.