Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wip en Markt per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 3 februari 2017 15:08

Foto: Google Streetview


De Wip en de Markt in Maassluis zijn per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders uit veiligheidsoverwegingen besloten. Een recent onderzoek wees uit dat de houten fundering van de kademuur langs de Wip in zeer slechte staat verkeert. Verdere belasting door gemotoriseerd verkeer is onverantwoord, zo stelt het college.

De afsluiting van de Wip heeft gevolgen voor de bereikbaarheid en bevoorrading van ondernemingen in de binnenstad. Uit oogpunt van veiligheid en het voorkomen van overlast door vrachtverkeer zijn alternatieve routes en extra laad- en loszones aangewezen. De Wip en omgeving blijven toegankelijk voor langzaam verkeer. 


De afsluitingen hebben ook consequenties voor bewoners, bezoekers, hulpdiensten en nutsbedrijven. Zo nodig zal de gemeente passende oplossingen zoeken. Voor de bewoners en ondernemers is onderaan de Wip een afvalinzamelingpunt. Vanwege de bovengenoemde omstandigheden kan de vuilniswagen daar niet meer komen. Er zijn alternatieve afvalinzamelingpunten aangewezen, bewoners zijn daar inmiddels over geïnformeerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS