Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wippolderlaan pas over enkele jaren op de schop

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 8 maart 2019 16:06

Foto: WOS Media


Het gaat nog zeker enkele jaren duren voordat de werkzaamheden aan de Wippolderlaan (N211) bij Wateringen kunnen beginnen. Dit laat gedeputeerde Floor Vermeulen desgevraagd weten aan WOS Media. De weg moet fors op de schop om de doorstroming in 'de poort van Westland' te optimaliseren.

Vermeulen tekende vrijdag samen met wethouders Hans Horlings (Midden-Delfland) en Pieter Varekamp (Westland) een Wijzigingsovereenkomst voor de aanpak van de weg. De oude uitvoeringsovereenkomst uit 2016 is niet meer actueel.


Het plan uit 2016 (waarvoor de werkzaamheden in 2018 hadden moeten beginnen) ging uit van twee viaducten over de Wippolderlaan: bij de Veilingroute en bij de Laan van Wateringse Veld. Dit zorgde echter voor weerstand van bewoners uit de Zwethzone, die met een alternatief kwamen. Daarin zou de Wippolderlaan onder beide kruisingen doorgaan.

Omdat dat laatste plan te duur bleek, kwam de provincie met een tussenoplossing. Hierbij gaat de Wippolderlaan verdiept onder de kruising bij de Veilingroute door, maar komt er wel een viaduct bij de Laan van Wateringse Veld. Met deze Wippoldervariant stemde Gedeputeerde Staten in 2018 in.

"We gaan nu het bestemmingsplan uitwerken", aldus Vermeulen. "Dat heeft nog enkele jaren nodig om dat helemaal te doorlopen. We gaan ervan uit dat, doordat we een beter plan hebben gemaakt, er niet veel bezwaren zijn en we dus snel kunnen beginnen. De exacte planning moeten we nog vaststellen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS