Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wisselende reacties op rapport over huishoudelijke hulp

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 6 september 2019 16:27

Foto: WOS


Vanuit de Westlandse politiek wordt er wisselend gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek naar de invoering van het zogeheten resultaatgericht indiceren bij mensen, die huishoudelijke hulp nodig hebben. Kelly van Rijn van GemeenteBelang Westland is zeer kritisch: "Dit rapport is goed om de open haard mee aan te steken." Anja van der Eijk van het CDA heeft er juist veel vertrouwen in: "Praat met elkaar over het resultaat, niet meer over de uren."

De gemeente Westland wordt in het rapport van onderzoeksbureau Radar geadviseerd om door te gaan met het resultaatgericht indiceren. Wel kan het een en ander worden verbeterd. Zo zou de communicatie eenduidiger kunnen. Ook zouden de verwachtingen moeten worden getemperd en is het beter als de Wmo-consulent van de gemeente niet alleen doorverwijst naar thuiszorgbedrijven, maar ook naar welzijnsorganisaties.

Ilse Daalhof van D66 vindt het rapport duidelijk: "De voordelen van het resultaatgericht indiceren in de Wmo wegen op tegen de nadelen en de beste keuze is om nu door te pakken." André van der Meer van LPF Westland is van mening dat de resultaat gerichte hulp met de in het rapport van Radar genoemde verbeterpunten een tweede kans moet krijgen. "De wethouder trekt naar aanleiding van het rapport het boetekleed aan en zegt veel lering te hebben getrokken uit het rapport."

GroenLinks blijft geen fan van het resultaatgericht indiceren. Fractieleider Ulbe Spaans: "Je kunt niet zeggen dat je het niet meer over uren mag hebben, zoals in het rapport wel wordt gesuggereerd. Medewerkers werken immers per uur. Door dit resultaatgericht werken wordt het sociale aspect ontzettend onder druk gezet." Westland Verstandig heeft al een motie aangekondigd en denkt zelfs na over een initiatiefvoorstel voor de raadsvergadering van eind september. Fractieleider Peter Duijsens: "Dit volstrekt verkeerd beleid moet stoppen!"

Hoewel er dus best wat kritiek is op (de inhoud van) het rapport en het resultaatgericht indiceren, lijkt de meerderheid van de Westlandse gemeenteraad inmiddels wel open te staan voor de werkwijze, die sinds de start van dit jaar wordt gehanteerd. Aankomende maandag wordt er over het rapport gesproken in de raadscommissie MO.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS