Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wisselvallige Bertens met moeite door in Doha

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019 19:21

Foto: Rob Keating via Flickr CC


Kiki Bertens heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Doha. Makkelijk ging het niet in de Qatarese hoofdstad. De 27-jarige Wateringse, anderhalve week terug nog winnares van het toernooi in Sint Petersburg, had ruim 2,5 uur en drie sets nodig om de Italiaanse Camila Giorgi te verslaan: 0-6, 7-6 (7) en 6-4.

Bertens speelde een kansloze eerste set, maar herstelde zich daarna in de tweede. Bij een 5-3 voorsprong liet de Westlandse Giorgi echter terugkomen, waardoor het moest aankomen op een tiebreak. Daarin leek de Italiaanse de wedstrijd binnen te halen, maar Bertens kwam terug van een 1-5 achterstand en sleepte de set alsnog binnen. Daardoor moest het aankomen op een derde set.
Daarin kwam de nummer 8 van de wereld aanvankelijk met 3-0 voor, maar liet Giorgi (WTA-28) daarna wederom terugkomen; nu tot 3-4. Daarna kon Bertens het echter wel afmaken.

Bertens speelt in de tweede ronde tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro, die 26ste staat op de wereldranglijst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS