Archief

Wmo-instantie in voormalig politiebureau Maassluis

Het voormalige politiebureau aan de Westlandsweg in Maassluis wordt verbouwd tot kantoorruimte en daarna verhuurd aan Wmo-uitvoeringsorganisatie ROGplus. Daarnaast ligt er een plan om op de locatie van de achterliggende schietbaan een gezondheidscentrum te bouwen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Het politiebureau staat inmiddels twee jaar leeg en tot nu toe was onduidelijk wat er met het pand zou gebeuren. Inmiddels is er dus een concreet plan.

ROGplus, dat de Wet maatschappelijke ondersteuning uitvoert in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, is momenteel gevestigd in een gebouw naast theater Koningshof. Door een toenemend aantal taken en opdracht groeit de organisatie uit z'n jasje. Daarom is met de verhuurder van het pand gezocht naar een nieuwe locatie en is het oog gevallen op het oude politiebureau.

De politie is momenteel eigenaar van het pand en wil meewerken aan de verkoop van het bureau. Voorwaarde is dat er een maatschappelijke bestemming op het gebouw blijft rusten. Afgesproken is dat de gemeente het pand koopt, omdat die een recht op eerste koop heeft. De gemeente verkoopt het dan weer voor exact dezelfde prijs.

Nieuw gezondheidsgebouw

Een aantal samenwerkende huisartsen heeft inmiddels het plan ontwikkeld om op het buitenterrein van het bureau een gezondheidsgebouw te vestigen. Er is tussen de huisartsen en de nieuwe eigenaar van de gronden een intentieverklaring.

Categorieen:
Maassluis Algemeen