Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Woensdag meer duidelijk over komst XL-supermarkt naast De Tuinen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 26 augustus 2019 14:43


Deze week wordt eindelijk duidelijk of er woningen en een XL-supermarkt mogen komen aan de Patijnenburg in Naaldwijk, naast het winkelcentrum. De Raad van State doet woensdag namelijk uitspraak in de zaak rond bestemmingsplan De Rentmeester.

De plannen voor De Rentmeester, die voorzien in een appartementencomplex en een Jumbo Foodmarkt, spelen al zo'n zes jaar. Een eerdere gang naar de hoogste bestuursrechter zorgde er in mei 2017 voor dat het bestemmingsplan werd vernietigd vanwege mogelijke problemen met verkeer, parkeren, geluid en luchtkwaliteit. Ook was onvoldoende onderzoek gedaan naar de behoefte aan de nieuwe supermarkt. Een half jaar later stelde de raad het plan gewijzigd vast. Daartegen gingen omwonenden en ondernemers afgelopen maart (opnieuw) in beroep bij de Raad van State.

Omwonenden gaven tijdens de zitting in maart aan een toenemende verkeersdrukte te vrezen op de Simon van Slingerlandtstraat, een doodlopende straat waar nu al vrachtverkeer komt ten behoeve van de Dirk van den Broek en Kruidvat in winkelcentrum De Tuinen. Protesterende ondernemers betoogden destijds dat de komst van de XL-supermarkt zal zorgen voor meer leegstand in het centrum van Naaldwijk.


Omdat de zaak zeer gecompliceerd bleek, kondigde de Raad van State tijdens de zitting al aan niet binnen zes weken tot een oordeel te kunnen komen. Uiteindelijk is de uitspraakdatum nog enkele keren uitgesteld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS