Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wonen Midden-Delfland: 20 procent woningen heeft zonnepanelen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 11 december 2018 10:53

Foto: Wonen Midden-Delfland


In de ambitie om het woningbezit te verduurzamen, heeft woningcorporatie Wonen Midden-Delfland onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt. In totaal 328 van alle sociale huurwoningen, meer dan 20 procent van het totaal, is inmiddels voorzien van zonnepanelen.

De installatie en het onderhoud van de zonnepanelen wordt betaald door Wonen Midden-Delfland. De jaarlijkse besparing op de energierekening delen de betrokken huurders met de woningcorporatie.

De corporatie is sinds vorig jaar bezig met diverse duurzaamheidsprojecten. Naast het plaatsen van zonnepanelen gaat het om woningen beter isoleren en het aanbrengen van sedumdaken (vetplantjes op het dak die de woning beschermen tegen alle weersomstandigheden). Voor de maatregelen is in de periode 2018-2022 rond 6,6 miljoen euro uitgetrokken.

In 2020 moeten de woningen van Wonen Midden-Delfland gemiddeld energielabel B hebben, dertig jaar later moet het complete woningbezit CO2-neutraal zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS