Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wonen Midden-Delfland steekt miljoenen in verduurzaming

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 8 december 2017 12:30


Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland investeert de komende vier jaar 6,6 miljoen euro in de verduurzaming van het woningbestand. Dat staat in de prestatieafspraken die de corporatie en de gemeente hebben gemaakt. Voor alleen 2018 gaat het om 1,6 miljoen euro.

Verduurzaming gebeurt door het aanbrengen van isolatie aan vloer, dak en gevel, enkel glas wordt vervangen door dubbel glas en er worden zonnepanelen geplaatst. Wonen Midden-Delfland streeft ernaar in 2018 180 woningen te voorzien van zonnepanelen en 119 woningen te isoleren en een sedumdak aan te brengen. Dit laatste is een dak begroeid met vetplantjes en vormt een bescherming tegen alle weersomstandigheden. De maatregelen moeten bijdragen aan het terugdringen van wateroverlast en reduceren van CO2.

Wonen Midden-Delfland beschikt op 1 januari 2018 over in totaal 1.586 woningen verspreid over de gehele gemeente. De meesten daarvan staan in Maasland (681). In Den Hoorn staan 562 woningen en in Schipluiden 343.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS