Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wonen Wateringen verhuist toch niet naar Tolland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 april 2019 16:23

Foto: Links bij de vier pilaren het gezondheidscentrum - foto Google Streetview


Woningcorporatie Wonen Wateringen ziet af van een verhuizing naar het pand aan Het Tolland 4, waarin een groot aantal ondernemingen op het gebied van gezondheid en welzijn is gehuisvest. Dat bevestigt interim-bestuurder Marja Duiverman desgevraagd aan de WOS. Voor de huurders van het pand betekent dit, dat zij toch niet weg hoeven.

De corporatie houdt nu kantoor aan de Dorpskade, schuin tegenover het gezondheidscentrum, maar had bij een verhuizing naar de overkant van de straat zo'n 30 procent aan kosten kunnen besparen. Wonen Wateringen is in haar huidige kantoor zelf huurder en wil soberder met het geld omgaan dat wordt opgebracht door alle huurders.

Het bericht over de verhuizing kwam begin dit jaar aan als een klap in het gezicht bij de hoofdhuurder van het pand Esther Dijkman. "Wij zitten hier inmiddels met 31 ondernemers en het begint nu eindelijk een beetje lekker op gang te komen. De verhuurder kan dit eigenlijk niet maken", zei Dijkman toen.


Wonen Wateringen komt dus terug op haar voornemen. "We hebben alles op een rijtje gezet en een aantal dingen is te onzeker om nu een besluit te nemen over de verhuizing", laat Duiverman weten. Onduidelijk is onder meer hoeveel vierkante meter de corporatie nodig heeft.

Duiverman verwacht dat de nieuwe bestuurder van Wonen Wateringen, die in mei aantreedt, binnen enkele maanden meer een besluit neemt over een verhuizing van de corporatie. Concrete nieuwe opties zijn er nog niet, maar duidelijk is wel dat Het Tolland 4 niet meer in aanmerking komt. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS