Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Woningcorporatie komt met plan om overlast Zuidmade tegen te gaan

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 10 januari 2018 19:40

Foto: Archieffoto District8


Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland komt binnenkort met plan om de overlast in de wijk Zuidmade in Den Hoorn tegen te gaan. Dat laat de woningcorporatie desgevraagd weten. Volgens omwonenden is er regelmatig onrust in de wijk vanwege verwarde personen. Politicus Ed Roeling, die zelf in de wijk woont, stelt zelfs dat er prostitutie, inbraken en zelfmoordpogingen plaatsvinden.

Wonen Midden-Delfland zegt de signalen uit de wijk over de leefbaarheid te herkennen en serieus te nemen: "Wij zijn inmiddels in overleg met de gemeente om samen maatregelen te nemen die de leefbaarheid moeten verbeteren. Het is de bedoeling dat er op zeer korte termijn een plan van aanpak komt."

Bij dit plan worden ook de huurdersvereniging, de politie, GGZ en de bewoners betrokken. "Op die manier is het een gedeelde aanpak die niet alleen voor de korte termijn maar ook voor de lange termijn oplossingen biedt," aldus Wonen Midden-Delfland. De woningcorporatie zegt er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat huurders straks weer met plezier in hun woning wonen.

Update 19.55 uur:
Ook de gemeente Midden-Delfland heeft tegenover de WOS gereageerd op de overlast in de wijk. Burgemeester Rodenburg laat weten: "Dat er helaas veel te doen is, vloeit voort uit complexe sociale problematiek op enkele adressen in de wijk. Iedereen doet het uiterste met de capaciteit die ten dienste staat. Ik moet hierbij helaas wel verwijzen naar mijn eerdere opmerkingen over capaciteitsgebrek bij de politie."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS