Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

WOS terug bij alle Caiway-klanten in de regio

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 16 januari 2020 15:39

Foto: Presentator Dennis van Schie


De WOS is vanaf dinsdag 21 januari niet alleen in HD, maar ook weer in lagere kwaliteit te zien bij kabelmaatschappij Caiway. Dat is besloten na vele klachten van kijkers met apparatuur die niet geschikt is om het nieuwe HD-signaal te ontvangen. Voor de kijkers die het HD-signaal wel kunnen ontvangen, verandert er overigens niets.

Bij zowel de WOS als bij Caiway kwamen honderden vragen binnen over het plotselinge verdwijnen van de omroep bij de van oorsprong Westlandse provider. WOS-directeur Aart den Haan: "We kregen veel telefoontjes van geschrokken kijkers, omdat ze onze zender niet meer konden vinden. Dat er zoveel naar ons gekeken wordt, is heel fijn, maar dat moet natuurlijk wel zo blijven."


De WOS is dan ook snel met de kabelmaatschappij in overleg gegaan om met een oplossing te komen voor de kijkers die de zender niet meer konden ontvangen. Mariska van der Hulst van Caiway: "Voor de korte termijn betekent het dat we het SD-kanaal weer terugplaatsen. Vervolgens nemen we even rustig de tijd om de overstap naar HD voor te bereiden en klanten te helpen bij deze overstap.”

Uiteindelijk is het volgens Caiway onvermijdelijk dat de WOS de overstap maakt naar HD-kwaliteit. Ook andere omroepen zullen binnenkort volgen. Van der Hulst: "En dat is een positieve ontwikkeling want de kwaliteit van beeld en geluid is vele malen beter in HD. Alleen nemen we daar nu even iets meer tijd voor zodat klanten hun apparatuur daarop kunnen aanpassen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS