Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

WV: 'Westland geeft te weinig regentonnen weg'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2017 09:04

Foto: Pleuntje CC via Flickr


Dinsdag, op de Dag van de Duurzaamheid geeft de gemeente Westland de eerste 40 van de 200 te verdelen regentonnen weg. De fractie van Westland Verstandig vraagt zich af of dit er niet wat weinig zijn, zeker in vergelijking met een eerdere actie van buurgemeente Midden-Delfland.

Waar Westland ruim 104.000 inwoners heeft en 200 regentonnen weggeeft, heeft Midden-Delfland op 19.000 inwoners 800 regentonnen ter beschikking gesteld. De partij onder leiding van Peter Duijsens is benaderd door een aantal teleurgestelde mensen, die te laat waren voor een regenton van de gemeente.

Westland Verstandig wil dan ook dat er meer regentonnen ter beschikking komen. Net zoveel als dat er vraag is. Eerder maakte de gemeente overigens al bekend dat er wordt gekeken naar een vervolgactie. De eerste 40 gelukkigen uit De Lier kunnen hun ton tussen 10.00 en 13.00 uur ophalen op het parkeerterrein bij de Kerklaanbrug.

Met de regentonnenactie hoopt Westland een deel van het regenwater uit het rioolstelsel weg te houden. Ook moet hiermee drinkwater worden bespaard, wat goed is voor het milieu.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS