Archief

Yunus Emre: 'Westland toont geen respect voor ons rechtssysteem'

Bij scholengemeenschap Yunus Emre zijn ze zeer verbaasd over de beslissing van de gemeenteraad van Westland om niet te willen meewerken aan de komst van een islamitische basisschool. "De meerderheid van die gemeenteraad houdt zich niet aan de grondwet en toont geen respect voor ons rechtssysteem", reageert directeur Abdelsadek Maas, die al contact heeft gezocht met zijn advocaat.

Het waren de lokale partijen Westland Verstandig, GBW en LPF, samen goed voor een meerderheid in de gemeenteraad, die dinsdagavond het opnemen van een vestiging voor Yunus Emre in het Plan van Scholen 2020-2023 tegenhielden.

Burgemeester Bouke Arends informeert deze woensdag onderwijsminister Arie Slob over het besluit van de gemeenteraad. Die minister heeft van de Raad van State opdracht gekregen om de komst van de school in de gemeente Westland te regelen. De bewindsman werd daar in het ongelijk gesteld in de zaak die door Yunus Emre was aangespannen.



Yunus Emre neemt geen afwachtende houding aan op wat de minister gaat doen. "Ik heb vanmorgen al een e-mail gestuurd naar onze advocaat met de vraag welke rechtsmiddelen voor ons openstaan", aldus Maas. Hij zegt overigens wel vertrouwen te hebben in de reactie van burgemeester Arends: "Ik hoop dat dit tot een snelle uitvoering van de uitspraak van de Raad van State leidt."

Categorieen:
Westland Politiek