Zaalhandbal dames: punt voor Verburch; puntverlies Quintus 2

De lastige uitwedstrijd tegen Gilde-BT/Handbal is door Virto/Quintus in winst omgezet. In sporthal Craneveld in Venlo stond de Heulse ploeg vanaf het begin aan de goede kant van de score. Na ruim tien minuten spelen had Quintus een voorsprong van 5-3 genomen. De marge werd in de daarop dertien minuten uitgebreid naar drie treffers: 9-12. Halverwege de wedstrijd was de tussenstand 141-11 in het voordeel van Quintus.

Na de pauze kon de Heulse ploeg de thuisploeg van zich afhouden en na ruim 52 minuten spelen had Quintus een voordelige marge van zeven doelpunten (16-23). In de slotfase liep Quintus uit naar een ruime 30-18 overwinning. Quintus blijft op een derde plaats staan. De ploeg heeft vijf punten achterstand op koploper VOC en vier punten achterstand op Dalfsen. Volgende week komt in Kwintsheul promovendus Klink Nijland/Kwiek op bezoek.

Na een spannende slotfase hebben de reserves van Quintus het eerste punt moeten inleveren. In sporthal Bloemhof in Aalsmeer bleek Fiqas/Aalsmeer een stugge tegenstander. Aalsmeer keek op een gegeven moment achter met zeven doelpunten en kwam langzaam dichterbij. In de slotfase keek Quintus zelf tegen een doelpunt achterstand aan, maar de Heulse ploeg kwam toch nog verdiend langszij. Het werd 27-27. Voor beide ploegen was het de eerste puntendeling van het seizoen. Quintus blijft in ieder geval een dag alleen koploper. Borhave komt morgenmiddag in actie tegen PSV, dat derde staat op de ranglijst.

Het in degradatie verkerende Veneco/VELO heeft als hekkensluiter geen punt kunnen pakken tegen het twee plaatsen hoger staande Targos Bevo HC. De Wateringse ploeg speelde een slechte, kansloze wedstrijd. In sporthal De Heuf in Panningen leidde de thuisploeg na de eerste 30 minuten met 15-9. Na de pauze kon Bevo uitlopen naar een 32-22 overwinning. VELO blijft laatste en krijgt volgende week kampioenskandidaat Borhave op bezoek.

In de Jan van der Valkhal zagen de toeschouwers een hard werkend Verburch, maar dat leverde helaas geen twee punten op. De thuisploeg moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Dongen. De bezoekers uit Brabant leidden halverwege de wedstrijd met 13-15. In de tweede helft was Verburch de bovenliggende partij, maar dat resulteerde niet in een verdiende overwinning. De eindstand werd 24-24. Beide ploegen behaalden hun eerste puntendeling en blijven samen op een gedeelde tiende plaats staan met drie punten. Volgende week gaat Verburch op bezoek bij streekgenoot Hercules.

De reserves van Westlandia hebben tegen een feller WHC een terechte nederlaag geleden. In sporthal Loosduinen leidde WHC halverwege de wedstrijd met 9-5. Wings Hermes Combinatie won de wedstrijd met 21-15 en is op de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met de Naaldwijkse ploeg. Voor Westlandia betekende het de eerste nederlaag na drie overwinningen op rij. Volgende week komt Saturnus Leiden EHC op bezoek.