selectie VELO 2

Zaalhandbal dames: VELO en Verburch winnen ruim

VELO en Verburch hebben beiden een prima overwinning behaald. VELO versloeg een kampioenskandidaat en Verburch won ruim na een middenmoter. Quintus pakte weer een ruime overwinning. Westlandia liet punten liggen en had kans op meer.

Voor de zevende keer op rij is Virto/Quintus ongeslagen gebleven. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg eenvoudig van Maedilon/VZV. Na een 17-9 voorsprong bij rust won Quintus met 35-23. De Noord-Hollandse ploeg was vorig seizoen de verrassing in de eredivisie en speelde zelfs een ronde Challenge Cup, maar dit seizoen is anders. VZV zal zich moeten gaan opmaken voor de degradatiepoule.

VZV kon in de beginfase Quintus nog bijhouden (2-2), maar daarna liep de thuisploeg makkelijk weg, leunend op een sterke defensie. Het werd een verschil van vijf treffers (7-2) en deze marge werd langzaam uitgebouwd naar een voorsprong van acht treffers bij rust: 17-9. Na de pauze wist Quintus eenvoudig de voorsprong te behouden en won de wedstrijd met 35-23. De score had voor de thuisploeg hoger kunnen zijn indien het vijf strafworpen wel had benut. Anouk Zwinkels en Lisanne Zwinkels scoorden beiden vijf keer en werden topscorers.

Zoals vorige week gemeld speelt Quintus de twee wedstrijden om de kwartfinale te bereiken in de Challenge Cup in eigen hal. Inmiddels is bekend dat op zaterdag 10 februari om 19 uur de eerste wedstrijd tegen ZRK Naisa Nis wordt gespeeld. Een dag later is om 15 uur de return. De topper tegen Dalfsen, die op zaterdag gespeeld zou gaan worden, is verplaatst naar donderdag 15 februari.

Voor Verburch was het de eerste wedstrijd na het vertrek van trainer/coach Robbert Kruijne. Afgelopen donderdag werd de knoop doorgehakt in Poeldijk om de samenwerking per direct te beëindigen. Kruijne was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Poeldijkse ploeg. Het effect was dat Verburch de ontmoeting tegen MIC wist te winnen en deed dat met ruim verschil. In de Jan van der Valk sporthal werd het een 27-15 overwinning voor de thuisploeg. Verdedigend stond het goed bij Verburch en dat sterkte de aanval. De wedstrijd leek na de eerste helft al gespeeld. MIC keek tegen een 13-5 achterstand aan. Het was maar goed dat Verburch de wedstrijd wist te winnen in de strijd om handhaving. Van de onderste ploegen won ook Oliveo en aan de andere kant blijven de onderste ploegen in de middenmoot in het vizier.

WPK/Westlandia verloor als enige van de onderste drie en heeft net zo veel punten als Verburch. Op basis van een slechter doelsaldo is Westlandia hekkensluiter. De Naaldwijkse ploeg ging op bezoek in en bij Nieuwegein. In sporthal Galecop had Westlandia het in de eerste helft lastig. Het kon zelf een aantal geode kansen niet afmaken. Aan de andere kant kreeg het verdedigend geen grip op de linker opbouwster. Nieuwegein ging met een 15-11 voorsprong de rust in. Na de pauze kwam Westlandia goed uit de startblokken door een goede verdediging en het goed afsluiten van aanvallen. Het werd zelfs nog 22-22, waarna Westlandia kansen liet liggen op een voorsprong. Nieuwegein benutte wel enkele kansen en wist een gaatje te slaan van twee punten. Dit gaf de thuisploeg niet meer weg en won met 27-25. Ondanks de nederlaag heeft Westlandia maar één punt achterstand op het veilig staande Oliveo en drie punten achterstand op Hellas en vier op MIC. Hetzelfde geldt dus ook voor Verburch.

Veneco/VELO heeft voor een daverende verrassing gezorgd door runner-up Succes Schoonmaak/VOC 2 te verslaan. Aan de Noordweg in Wateringen won de thuisploeg ruim van de reserves van de landskampioen. Het werd een 30-24 overwinning. De ruststand was 12-11 in het voordeel van de thuisploeg. VELO had verdedigend de zaken goed op orde en werd de ploeg aan de cirkel gepasseerd dan stond uitblinker Iris Zonneveld de Amsterdams succes in de weg. De Wateringse ploeg had enkele blessures moest noodgedwongen beroep doen op enkele A-junioren. Dit pakte goed uit en door de goede flow werd de Amsterdamse ploeg ruim verslagen. Volgende week gaat VELO op bezoek bij koploper BFC, dat de borst nat kan maken.