Zaalhandbal dames: VELO wint derby van Westlandia

De handbalsters van VELO hebben de derby tegen Westlandia in winst omgezet en lopen weg van de onderste plaatsen. Verburch redde het niet evenals de reserves van Westlandia.

De streekderby in sporthal De Pijl tussen WPK/Westlandia en Veneco/VELO is gewonnen door de bezoekers. Door de 30-22 overwinning bleef VELO voor de derde keer op rij ongeslagen en duwde tevens Westlandia vaster op de laatste plaats. Voor de Naaldwijkse ploeg lijkt het een moeilijke opgave te gaan worden om de negatieve reeks te doorbreken. Westlandia wacht na zes wedstrijden nog op het eerste punt.

Westlandia speelde in de eerste helft niet goed en had moeite om door de hechte verdediging van VELO te komen. Dit was ook het verschil in de derby. VELO kon leunen op een goede defensie en kon daardoor met vertrouwen de aanvallen in gaan. Bij Westlandia lukte het niet. VELO ging met een 17-13 voorsprong rusten.

Naast Westlandia blijft Verburch ook puntloos na zes speelronden. De twee streekploegen zijn de enige ploegen zonder punten. Verburch ging op bezoek in en tegen Nieuwegein. In sporthal Galecop was Nieuwegein duidelijk beter dan de Poeldijkse gasten en won met 26-22.

Na drie wedstrijden zonder nederlaag, moesten de reserves van WPK/Westlandia de eer laten aan de opponent. In het Munnikenheide College in Etten-Leur won nummer twee Internos met 22-17, na een 12-8 voorsprong na de eerste helft. De thuisploeg was fysieker en profiteerde daarvan.