Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaalkorfbal: CKC Maassluis en Valto gaan door met winnen

Door: Marco Streefland

Gepubliceerd op: zaterdag 13 januari 2018 21:08

Foto: Ilse Voois Fotografie selectie ONDO 2


Voor CKC Maassluis lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd, want ook wedstrijd acht werd in winst omgezet. Valto boekte de vierde overwinning op rij. ONDO deed haar plicht en won van de hekkensluiter. ODO en Dijkvogels verloren hun wedstrijden.

Eerste klasse E
Valto heeft verder afstand genomen van de onderste plaatsen. De onderste drie ploegen verloren allen waardoor het verschil nu vier punten bedraagt in het voordeel van de Lierse ploeg. In sporthal De Hoekstee in Hoek van Holland won Valto haar thuiswedstrijd met 23-15 van hekkensluiter Juliana. Volgende week kan Valto het verschil met nummer zeven RWA in een rechtstreeks duel groter maken. Dat zal dan de vijfde overwinning op rij in de competitie betekenen voor Valto.

Tweede klasse I
ONDO deed haar plicht en won van ACKC. In sporthal De Jager in Giessen won de ’s-Gravenzandse formatie twee belangrijke punten om boven de beruchte streep te blijven. Behoudens CKC Maassluis en Kinderdijk kunnen alle ploegen in de resterende zes wedstrijden onder de beruchte streep komen en zodoende degraderen (onderste twee ploegen). ONDO won met 20-17 van de hekkensluiter. Het verschil tussen de nummer zeven bedraagt drie punten en de voorsprong op de hekkensluiter is vijf punten.

ODO heeft de wedstrijd tegen Kinderdijk met zes treffers verschil verloren: 21-27. In sporthal De Hofstede was het een wedstrijd waarin ODO tot enkele keren terug wist te komen van een ruime achterstand. Kinderdijk leidde met 6-2 en ODO kwam terug tot 6-5. Beide ploegen scoorden om en om tot vlak voor rust Kinderdijk doeltreffender was dan de thuisploeg en met een 13-9 voorsprong ging rusten. Na de pauze liep Kinderdijk uit naar een voordelige marge van vijf treffers. ODO vocht zich terug en kwam tot op één treffer: 17-18. Daarna drukte Kinderdijk door en wist het de wedstrijd winnend af te sluiten. ODO heeft twee punten voorsprong op de nummer zeven en vier punten op de hekkensluiter.

Na acht speelronden komt het kampioenschap voor CKC Maassluis steeds dichterbij. De koploper won ook de achtste wedstrijd. Korbatjo werd in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland simpel op zij gezet. De ruststand was 17-8 in het voordeel van CKC Maassluis. De bezoekers wonnen met 25-19 en behouden hun vijf punten voorsprong op nummer twee Kinderdijk.

Derde klasse J
Dijkvogels heeft een gevoelige en ruime nederlaag geleden tegen Erasmus. Na de mooie overwinning van vorige week op koploper Twist volgde een teleurstelling in Rotterdam. Aan de andere kant kan het zijn dat enkele ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De (sub)topper in deze klasse eindigde in een 20-14 overwinning voor Erasmus, dat van plaats op de ranglijst wisselde met Dijkvogels. Koploper Twist won later op de avond de topper tegen runner-up OZC en heeft nu vier punten voorsprong op Dijkvogels. OZC en Erasmus hebben drie punten achterstand op de koploper.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS