Zaalkorfbal: CKC Maassluis wint derby van ONDO

In het zaalkorfbal wisten CKC Maassluis en ODO zaterdag tot winst te komen. Valto, ONDO en Dijkvogels zagen de tegenstanders een overwinning pakken.

Eerste klasse E

Valto is tegen de eerste nederlaag van het zaalseizoen aangelopen. In sporthal Vreeloo bleek Tjoba te sterk voor de Lierse ploeg. De Zeeuwse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 17-14. Na de pauze wist Valto het gat niet te dichten en leed het de eerste nederlaag na twee overwinningen oprij. Tjoba won met 28-26 en heeft evenveel punten als Valto.

Tweede klasse I

CKC Maassluis blijft ongeslagen en blijft met Kinderdijk zonder puntverlies aan de leiding gaan. In de streekderby tegen ONDO bleek de ploeg uit Maassluis te sterk. CKC Maassluis won met 21-15. In de eerste helft verspeelde de bezoekers in de Westlandhal een 8-3 voorsprong. ONDO kwam langszij (8-8), maar CKC Maassluis wist toch met een voorsprong de rust in te gaan: 12-10. In de tweede helft bleek CKC Maassluis duidelijk een maatje te groot voor ONDO en won met 21-15.

ODO heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. In sporthal De Hofstede won de Maaslandse ploeg nipt van ACKC. Het werd 19-18 voor de thuisploeg. De thuisploeg leidde na de eerste helft met 12-10. Halverwege de tweede helft was het verschil gegroeid naar vier treffers (19-15), maar de productie aan Maaslandse zijde stokte en ACKC kwam angstvallig dichterbij. ODO hield stand en won met 19-18.

Derde klasse J

In de subtopper tegen OZC heeft Dijkvogels een grote nederlaag geleden. De Overkanters Zuiden Combinatie won met 31-14 en liet de Maasdijkse ploeg volledig kansloos. Na één overwinning en twee puntendelingen was dit de eerste nederlaag van Dijkvogels.