Zaalkorfbal: ONDO en ODO blijven tweedeklasser

Met nog twee speelronden te gaan, zijn ONDO en ODO veilig. Valto moet nog even aan de bak om eersteklasser te blijven. Dijkvogels blijft bijna zeker derdeklasser. CKC Maassluis won weer.

Eerste klasse E

Valto heeft zich op wedstrijddag 12 niet veilig weten te spelen. De Lierse ploeg verloor in sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam nipt van Vriendenschaar. Na een toch nog spannende slotfase verloor Valto met 28-27. De ruststand was 20-15 in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist Valto een 26-22 achterstand bijna ongedaan te maken. Met nog twee speelronden te gaan heeft Valto nog één overwinning nodig om definitief veilig te zijn. VEO werd kampioen.

Tweede klasse I

CKC Maassluis blijft ook na het behalen van het kampioenschap winnen. In sporthal De Hofstede won de koploper van streekgenoot ODO. De Maaslandse ploeg verloor met 22-14, maar er was toch feest aangezien de ploeg met nog twee speeldagen te gaan veilig is en volgend jaar weer tweede klasse speelt. Overigens leidde CKC Maassluis na de eerste helft met 11-8.

Naast ODO speelt ook ONDO volgend seizoen tweede klasse. De 's-Gravenzandse ploeg versloeg in de Westlandhal Atlas met 24-19.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft de zevende overwinning van het zaalseizoen geboekt. De ploeg uit Maasdijk ging op bezoek bij Thor in Barendrecht. In sporthal Riederpoort won Dijkvogels met 20-14. De strijd om het behalen van een p/d-plaats zal moeilijk worden, want met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg drie punten achterstand op de nummer twee.