Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaalkorfballers CKC Maassluis veroveren titel

Door: Marco Streefland

Gepubliceerd op: zaterdag 3 februari 2018 22:17

Foto: Edwin Sonneveld CKC Maassluis 3


CKC Maassluis heeft drie speelronden voor het einde de titel in de tweede klasse I veroverd. CKC Maassluis won zelf van ONDO en zag later op de avond nummer twee Kinderdijk verliezen. ODO en Valto speelden beide gelijk. Dijkvogels verloor de belangrijke wedstrijd tegen OZC.

CKC Maassluis heeft drie speelronden voor het einde de titel in de tweede klasse I veroverd. CKC Maassluis won zelf van ONDO en zag later op de avond nummer twee Kinderdijk verliezen. ODO en Valto speelden beide gelijk. Dijkvogels verloor de belangrijke wedstrijd tegen OZC.
Eerste klasse E
Valto heeft de verre uitwedstrijd bij Tjoba afgesloten met een gelijkspel. Valto had in de spannende wedstrijd een kleine marge van twee treffers (14-16), maar in de laatste 13 minuten was de spanning te snijden en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel: 18-18. Doordat VEO won van Fortis lijkt het kampioenschap voor zowel Valto als Fortis een utopie. VEO heeft vier punten voorsprong op de twee achtervolgers. Aan de andere kant kijken beide nummers twee met een schuin oog naar beneden, want de voorsprong op de nummer zeven (p/d) bedraagt drie punten. Gezien het programma zal handhaving op eigen kracht moeten lukken.

Valto speelt aanstaande dinsdag om 20.30 uur de halve finale van de Zuid-Holland cup tegen PKC. Aanvang is 20.30 uur in de Vreeloo sporthal in De Lier.

Tweede klasse I
CKC Maassluis heeft het kampioenschap binnengehaald en promoveert hierdoor naar de eerste klasse en treft daar, als alles goed verloopt, Valto. De koploper won zelf ruim van streekgenoot ONDO en zag later op de avond nummer twee Kinderdijk verliezen en dat was voldoende om het kampioenschap te vieren. CKC Maassluis haalde uit de elf wedstrijden tot nu toe de maximale score. In de thuiswedstrijd tegen ONDO was het CKC Maassluis dat de wedstrijd dicteerde. De ruststand was 17-7 en de eindstand was 31-15 in het voordeel van de koploper. ONDO zal in de resterende drie wedstrijdronden haar best moeten doen om weg te blijven van de laatste twee plaatsen om zodoende degradatie af te wenden. ONDO heeft drie punten voorsprong op de nummer zeven en vier punten op de nummer laatst.

ODO heeft zich nog niet definitief veilig gespeeld. Dit had de Maaslandse ploeg kunnen doen in de wedstrijd tegen ACKC, maar de ploeg liet de overwinning in de slotfase schieten. ODO had de gehele wedstrijd een (kleine voorsprong), maar zag in sporthal De Jager in Giessen thuisploeg ACKC in de slotfase alsnog een punt pakken. Het werd de tweede puntendeling in het seizoen voor ODO: 18-18. ODO heeft nog één punt nodig voor handhaving.

Derde klasse J
In de strijd om de tweede plaats, welke recht geeft op een p/d-wedstrijd, een gevoelige nederlaag geleden. Nummer twee OZC kwam op bezoek in Maasdijk en had voorafgaand aan de wedstrijd één punt voorsprong op Dijkvogels. Na een spannende wedstrijd wist OZC met 21-19 te winnen en uit te lopen op de concurrentie voor de tweede plaats. Dijkvogels staat nu vierde met drie punten achterstand. Erasmus staat derde met twee punten achterstand.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS