Zaterdagvoetbal: eerste driepunter voor VDL en Honselersdijk

VDL en Honselersdijk wisten de eerste overwinning binnen te halen. Excelsior Maassluis en HVC'10 kwamen niet verder dan een gelijkspel. FC 's-Gravenzande en Westlandia moesten drie punten aan de tegenstander laten.

Tweede Divisie

Voor de vierde keer dit seizoen eindigde een wedstrijd van Excelsior Maassluis in een 1-1 gelijkspel. Aan de Lavendelstraat sloten de tricolores en Kozakken Boys met een puntendeling de wedstrijd af. Oud-Westlandiaan Raily Ignacio bracht de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde twee minuten voor tijd de gelijkmaker op. Verdediger Sefa Kurt was de gelukkige.

In de wedstrijd tegen Nootdorp heeft FC 's-Gravenzande zich te kort gedaan. De 's-Gravenzandse ploeg leed een 2-1 nederlaag, maar had echter de kans op een punt. Diep in de tweede helft zag Yuri Westhoff een penalty gestopt worden door de keeper van de thuisploeg. Aan de andere kant had de Westlandse ploeg het geluk dat een doelpunt van Nootdorp bij een 2-1 stand werd afgekeurd vanwege een aanvallende fout. FC 's-Gravenzande opende nog wel de score via Frank Broos. Halverweg de eerste helft kwam Nootdorp langszij. Twee klokrondjes na de doelwisseling bracht Nootdorp de eindstand al op het scorebord.

Eerste klasse A

Voor de eerste keer in deze competitie kwam Westlandia niet tot score. Op sportpark De Hoge Bomen deed tegenstander ARC dat wel en de ploeg uit Alphen aan den Rijn vertrok met een 1-0 overwinning uit Naaldwijk. De enige treffer viel in de eerste helft. Westlandia probeerde in de eerste helft wel, echter moest uitkijken voor een gevaarlijk ARC. De aanvallen van Westlandia hadden geen resultaat.

Eindelijk wist Honselersdijk een overwinning te behalen. Na twee wedstrijden zonder doelpunten kwam de thuisploeg op sportpark De Strijphorst tot twee doelpunten. Tegenstander Voorschoten'97 opende nog wel de score, maar voor rust scoorde Luke Groenenboom de gelijkmaker. Na de pauze wist Angelo Zwirs de winnende treffer achter de doelman van Voorschoten'97 te krijgen.

Voor de tweede keer op rij deelde HVC'10 de punten met de tegenstander. In Zoetermeer eindigde de wedstrijd tegen DSO in een 2-2 eindstand. De druiven waren wel zuur aan Hoekse zijde, want de gelijkmaker van DSO viel ver in blessuretijd van de tweede helft. Leroy Smits opende de score na ruim een kwartier spelen. Vijf minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Daniƫl Storm gaf een geode bal op Mitchel Bouwhuis en die gaf de Zoetermeerse doelman het nakijken. Bouwhuis leek de matchwinner, maar DSO wist in een uiterste krachtsinspanning een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Tweede klasse D

Na een nederlaag en een gelijkspel volgde eindelijk een overwinning voor VDL. Op eigen sportcomplex won VDL van Rhoon. In de tweede helft scoorde John Bekker de enige treffer van de wedstrijd. Door deze overwinning stijgt VDL naar de middenmoot en moet Rhoon nog steeds wachten op de eerste overwinning.