Excelsior Maassluis - FC Lienden - foto Danny Ploegaert

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis is FC Lienden de baas

Excelsior Maassluis heeft in de Tweede divisie van het zaterdagvoetbal een mooie overwinning behaald op FC Lienden, de ploeg van Hans Kraay jr. In de Hoofdklasse A kon FC 's-Gravenzande de punten mee naar het Westland nemen en in de Eerste klasse A zegevierde de zaterdagtak van Westlandia op eigen veld tegen Vitesse Delft.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis - FC Lienden

Excelsior Maassluis kreeg al in de eerste minuut een grote kans en na 6 minuten was het echt raak. Stephan Kruithof maakte uit een vrije trap op fraaie wijze de 1-0, al leek het schot houdbaar voor de keeper. Vervolgens werd Excelsior op eigen helft onder druk gezet door de ploeg van Hans Kraay jr. In de 39e minuut werd evenwel een penalty toegekend aan de Maassluizers. Stephan Kruithof - hij opnieuw - schoot de bal trefzeker in dezelfde hoek als bij zijn succesvolle vrije trap: 2-0.

In de tweede helft zette Lienden de mannen van Excelsior met de rug tegen de muur. Toch kwam de thuisploeg op 3-0 door een omhaal van Sefa Kurt, die bij een hoekschop boven iedereen uittorende in het strafschopgebied. "Zelden zo'n mooi doelpunt gezien bij Excelsior Maassluis", aldus reporter Gerard van Dijk op WOS Radio.

Hoofdklasse A

Rijsoord - FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande kwam in Ridderkerk tegen Rijsoord al snel op achterstand. Maar nog voor de rust werd het gelijk door Yuri Westhoff. In de tweede helft kwam 'de FC' uit een hoekschop op 1-2 door Frank Broos. Vervolgens werden nog twee doelpunten voor 's-Gravenzande gemaakt: door nogmaals Frank Broos en Sander Koeleman. Eindstand: 1-4.

Eerste klasse A

Westlandia - Vitesse Delft

Westlandia was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij tegen Vitesse Delft. De thuisploeg kreeg een penalty. Maar voordat deze kon worden genomen, moest eerst een blessure van de keeper van Vitesse worden afgehandeld. De ongelukkige sluitpost moest per ambulance naar een ziekenhuis. De reservekeeper van de bezoekers stopte vervolgens de strafschop die werd genomen door Jasper van Dijk. Kort daarna werd opnieuw een penalty aan Westlandia toegekend. Dennis Verbeek benutte deze: 1-0. Lang kon Westlandia niet genieten van de voorsprong, want er werd nog voor de rust gelijkgemaakt.

Kort na de hervatting kwam Westlandia op 2-1 door Ricoberto Luijando, maar uit een omstreden penalty kwamen de Delftenaren op 2-2. Westlandia rechtte de rug en kwam dankzij Hamza El Idri weer op voorsprong. Daarna kon Stephan Bron nog, op aangeven van Jordi Verbeek, de 4-2 laten noteren. Dat zou ook de eindstand worden.

Tweede klasse C

Honselersdijk - RCL

Honselersdijk heeft zich sterk gerevancheerd voor het vorige week 'vervelende' gelijkspel tegen HVC '10. Deze dadendrang ging ten koste van RCL. De bezoekers uit Leiderdorp werden naar huis gestuurd met een nederlaag. Nadat Honselersdijk een voorsprong van 2-0 had genomen, maakte RCL nog wel de aansluitingstreffer. Daarna kon Honselersdijk uitlopen naar 4-1. De doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Pawel Rubin (2), Angelo Zwirs en Tom van Veen.

Voorschoten '97 - HVC'10

Thuisploeg Voorschoten '97 kwam goed uit de startblokken en maakte de 1-0 tegen HVC'10. De Hoekenezen kwam daarna al snel sterk terug. Via Michael van den Bos en Rico Sterrenberg werd de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. In de tweede helft werd het nog mooier voor HVC'10, want Daniƫl Storm bracht de (eind)stand op 1-3.

Tweede klasse D

Piershil - VDL

In Piershil kwam VDL op achterstand, maar de Maassluizers konden in de tweede helft via Gautier Obiango terugkomen tot 1-1. Daarna kwam Piershil opnieuw op voorsprong en leek VDL nog vaster op de laatste plaats van de ranglijst te worden vastgepind. Dat werd ook onafwendbaar, toen Piershil de voorsprong vergrootte tot 3-1, tevens de eindstand.