foto Leo de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande schiet negen keer raak

FC 's-Gravenzande heeft tegen ARC met scherp geschoten. In de eerste helft schoot de ploeg twee keer raak en na de pauze ging de ploeg los en scoorde het nog zeven keer. In de tweede klasse C speelden alle regioploegen, op HVC'10 na, gelijk. Excelsior Maassluis won in en tegen Katwijk.

Excelsior Maassluis is door een overwinning op Katwijk gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. Dit is de hoogste positie dit seizoen. De 2-0 overwinning kwam pas in het laatste kwartiet tot stand. Sterker nog, binnen vier minuten was de buit binnen. In de 79ste minuut en de 82ste minuut kwamen de tricolores tot score. Katwijk heeft nu al weer vier wedstrijden op rij niet weten te scoren.

FC 's-Gravenzande heeft flink uitgehaald tegen ARC. Op het Julianasportpark werd het thuispubliek verrast met een doelpuntregen na de pauze. De ruststand was 2-2. Na rust was bijna iedere aanval een doelpunt. Beide ploegen zagen in de eerste helft al een speler met rood van het veld vertrekken. FC 's-Gravenzande blijft koploper en heeft vier punten voorsprong op Nootdorp, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Westlandia verloor het middenmootduel tegen XerxesDZB. Op sportpark De Hoge Bomen vertrok de Rotterdamse ploeg met een 3-1 verwinning. Voor de Naaldwijkse ploeg was het de eerste nederlaag na drie wedstrijden. Westlandia staat op de negende plaats.

De regioploegen in het linker rijtje kwamen tijdens de vijftiende speelronde niet verder dan een gelijkspel. HVC'10 is definitief uitgeschakeld voor de titel na de nederlaag tegen Valken'68. Op sportpark 't Duyfdak verloor de Hoekse ploeg met 2-0. Het was pas de derde nederlaag dit seizoen. HVC'10 staat nu zesde.

De streekderby tussen Honselersdijk en sportclub Monster eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op sportpark De Strijphorst openden de bezoekers in de eerste helft de score. Na een slotoffensief in het tweede bedrijf wist Honselersdijk toch de gelijkmaker achter de Monsterse doelman te krijgen. Na vier nederlagen op rij kon Honselersdijk weer ene punt begroeten. Sportclub Monster speelde alweer voor de zevende keer gelijk. Honselersdijk blijft voor de zevende week op rij op plaats acht staan. Sportclub Monster stijgt een plaats en staat nu negende.

Lyra moest voor de vijfde keer dit seizoen de punten delen met de tegenstander. Middenmoter DSO werd in Zoetermeer op 1-1 gehouden. Door deze puntendeling blijft Lyra op plaats twaalf staan. VDL klom een plaats dankzij het gelijkspel tegen CWO. In Vlaardingen werd het 2-2. VDL staat nu tiende.