Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande verliest topper; Lyra wint belangrijk duel

De topper tussen sportclub Feyenoord en FC ’s-Gravenzande leverde een overwinning op voor de Rotterdammers. Westlandia pakte belangrijke punten tegen ARC. Excelsior Maassluis speelde gelijk tegen FC Lienden. Lyra won de belangrijke wedstrijd tegen Honselersdijk. HVC’10 en VDL wonnen ook. Sportclub Monster speelde weer eens gelijk.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis heeft nog vijf punten nodig om officieel veilig te zijn. De tricolores speelde gelijk tegen FC Lienden. Jeremy Moreno scoorde beide treffers voor Excelsior Maassluis. Het duel eindigde in een 2-2 eindstand. Dit was de negende puntendeling met een tegenstander dit seizoen. HHC Hardenberg is koploper in puntendeling, namelijk tien.

De reserves van Excelsior Maassluis wisten wederom beslag te leggen op het kampioenschap in de reserve hoofdklasse. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Eerste klasse B
De strijd om het kampioenschap is met nog vijf speelronden te gaan nog niet beslist. FC ’s-Gravenzande verloor de topper tegen sportclub Feyenoord met 2-0. Het was pas de vierde nederlaag van het seizoen. FC ’s-Gravenzande is koploper en heeft drie punten voorsprong op de Rotterdammers en Nootdorp (speelde gelijk). Sportlust’46 staat vierde met vier punten achterstand op de koploper. De ploeg uit Woerden won overigens de topper tegen Brielle, dat staat nu vijfde op vijf punten.

Promovendus Westlandia won de belangrijke wedstrijd tegen ARC. In Alphen aan den Rijn wist de Naaldwijkse ploeg het verschil met ARC met drie punten te vergroten naar negen punten. Westlandia won met 2-1. ARC staat op de eerste p/d-plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan, lijkt nummer acht Westlandia veilig. De Naaldwijkers kunnen zich de komende twee speelronden veilig spelen.

Tweede klasse C
Na de vierde speelronde in de derde periode doen Lyra en HVC’10 nog mee om de laatste periodetitel van het seizoen. Beide ploegen hebben drie punten achterstand op RCL, dat nu de eerste ploeg is die in aanmerking komt voor deze periode. Koploper Te Werve heeft de eerste periode al in de zak. Onderin zullen de diverse beslissingen pas in de laatste twee speelronden gaan vallen. Wat een spanning!

Lyra won de degradatiewedstrijd tegen streekgenoot Honselersdijk. De Lierse ploeg won op sportpark De Zweth met 2-0. Lyra lijkt in de slotfase van de competitie de spirit te hebben om zich veilig te spelen. De laatste acht wedstrijden leverden twaalf punten op. Honselersdijk moet gaan oppassen dat het na een jaar niet gaat afdalen naar de derde klasse. Uit de laatste acht wedstrijden werden maar vijf punten behaald. Lyra staat negende en heeft vier punten voorsprong op Honselersdijk, dat op de eerste p/d-plaats staat, namelijk plaats elf.

HVC’10 behaalde een goede overwinning op nummer vijf CWO. Voor het eerst na vier wedstrijden met minimaal een tegendoelpunt hield HVC’10 achterin de nul. Op sportpark De Rondgang won de thuisploeg met 2-0. Het was de vijfde wedstrijd waarin de nul werd gehouden. HVC’10 staat nu zesde.

VDL verraste in Maassluis nummer vier DoCos. De thuisploeg won voor de zevende keer dit seizoen en deed dit met een zwaarbevochten 3-2 score. VDL staat achtste en heeft vijf punten voorsprong op Honselersdijk.

Sportclub Monster kwam in het degradatieduel tegen UVS niet verder dan 0-0. Het was gelijkspel nummer acht van de Monsterse ploeg. Doordat Soccer Boys verrassend won van DSO is het verschil tussen nummer 13 Soccer Boys en nummer twaalf sportclub Monster nog maar twee punten. Honselersdijk heeft één punt voorsprong op de streekgenoot. UVS staat weer één punt boven Honselersdijk.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS