Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk, Lyra en sportclub Monster wie blijft er rechtstreeks in?

HVC'10 is al veilig, VDL lijkt nagenoeg veilig en welke van de drie overige regioploegen speelt zich tijdens de laatste twee speelronden veilig. Honselersdijk, Lyra en sportclub Monster zullen het onderling gaan uitmaken. Als de voortekenen goed zijn, dan degradeert geen enkele regioploeg rechtstreeks. Het zal dus gaan om de twee p/d-plaatsen en een veilige plaats. Er zijn nog andere scenario's, echter dit is het meest voor de hand liggend.

Tweede klasse C
De laatste twee speelronden wordt het spannend voor vier van de vijf regio ploegen. HVC’10 is al veilig en kan vrij uit spelen. VDL heeft volgende week aan een overwinning op UVS voldoende om zich veilig te spelen. VDL verloor op eigen veld met 1-0 van Valken’68. VDL staat achtste en heeft vier punten voorsprong op nummer elf Lyra en vijf punten voorsprong op nummer twaalf Honselersdijk. Volgende week treft VDL in Leiden UVS, dat negende staat met één punt minder.

De wedstrijd waar met de meeste belangstelling werd gekeken, werd gespeeld op sportpark De Zweth. Lyra ontving in de degradatiekraker UVS. Beide ploegen moesten winnen om weg te komen bij de p/d-plaatsen. Uiteindelijk vertrok UVS met een 3-0 overwinning en liet Lyra met een kater achter. De Lierse ploeg verloor voor de derde keer op rij. UVS is inmiddels vrij van directe degradatiezorgen, maar kan nog wel op een p/d-plaats terecht komen. Lyra krijgt het volgende week zwaar tegen Valken’68.

Honselersdijk behaalde voor de tweede keer dit seizoen een 5-0 overwinning. Wederom in een uitwedstrijd. In de eerste seizoenshelft won de promovendus in Maassluis met deze cijfers van VDL en nu werd in Vlaardingen gehakt gemaakt van CWO. Volgende week speelt Honselersdijk op sportpark De Strijphorst tegen Kethel Spaland.

Tot opluchting van Honselersdijk, Lyra en sportclub Monster verloor Soccer Boys van DoCos. Nummer 13 Soccer Boys heeft drie punten achterstand op Honselersdijk, vier punten achterstand op Lyra en vijf punten op sportclub Monster. Volgende week kan Soccer Boys degraderen indien het verliest van sportclub Monster en Honselersdijk minimaal een punt pakt tegen Kethel Spaland.

HVC’10 is al uitgespeeld en kon zonder druk spelen tegen sportclub Monster. De Monsterse ploeg pakte de wedstrijd voortvarend aan en vertrok met een 3-1 overwinning uit Hoek van Holland. Sportclub Monster staat sinds zes speelronden weer op een veilige plaats, namelijk plaats 10. HVC’10 staat op plaats zeven.

In het slechtste geval voor Honselersdijk en Lyra zijn beide ploegen na aankomend weekend al verzekerd van p/d-wedstrijden en is Soccer Boys samen met Kethel Spaland gedegradeerd.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS