Zaterdagvoetbal: knap gelijkspel FC 's-Gravenzande; Honselersdijk haalt uit

Excelsior Maassluis heeft een knappe overwinning behaald door koploper Katwijk te verslaan. FC 's-Gravenzande wist een knappe puntendeling te behalen tegen Jodan Boys en deed dat met negen spelers. Westlandia had een off-day tegen XexesDZB. Honselersdijk boekte een knappe ruime overwinning en HVC'10 speelde gelijk. VDL moest wederom vijf tegentreffers toestaan en verloor weer ruim.

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft voor de derde keer op rij een overwinning behaald. De tricolores vloerden aan de Lavendelstraat de ongeslagen koploper Katwijk met 3-0. Katwijk mocht balbezit hebben bij een goed verdedigend Excelsior Maassluis. De bezoekers konden geen gat vinden in de defensie. De thuisploeg kwam na 38 minuten op voorsprong. Vincent van den Berg kreeg de bal in de voeten gespeeld van keeper van Katwijk en wist de doelman te verschalken. Na de pauze verdubbelde Van den Berg na 52 minuten spelen de marge. Kevin Vink dacht de 3-0 te scoren, dit deed de spits echter in buitenspelpositie. Een minuut later was het toch raak voor Vink. Na 63 minuten was de stand 3-0. Vlak voor tijd dacht Jeremy Moreno de 4-0 te scoren, echter hij stond eveneens in buitenspelpositie. Het bleef uiteindelijk3-0 voor Excelsior Maassluis.

Hoofdklasse A

FC 's-Gravenzande heeft met negen spelers een punt over gehouden aan het thuisduel tegen Jodan Boys. Goed beschouwd had de thuisploeg zelfs meer mogen hebben, want ondanks de numerieke minderheid kreeg de ploeg betere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Frank Broos opende na ruim 27 minuten spelen de score. Na rust kreeg Jodan Boys een strafschop. Danny Koning stopte de penalty in twee instanties. Ondertussen was Samet Dag met rood van het veld gestuurd, vanwege het veroorzaken van de strafschop. Een kwartier voor tijd werd Broos vanwege een schwalbe bestraft met zijn tweede gele kaart. Met nog ruim tien minuten te gaan kwam Jodan Boys langszij. In laatste fase vocht de thuisploeg als leeuwen en kreeg een punt als beloning.

Eerste klasse A

Westlandia had een complete off-day tegen XerxesDZB. De Rotterdamse ploeg kwam, zag en nam de drie punten mee dankzij een 5-0 overwinning. Voor Westlandia was het de tweede keer dat de ploeg dit seizoen niet tot score kwam.

Tweede klasse C

Na de nederlaag van vorige week wist HVC'10 een week later een punt over te houden in de uitwedstrijd tegen SVC'08. Rico Sterrenberg opende de score, waarna de thuisploeg toch langszij wist te komen. Bij de Hoekse ploeg maakte de A-junior Dave Kram zijn debuut. Hij verving tien minuten voor tijd doelpuntenmaker Sterrenberg.

Voor de eerste keer deze competitie wist Honselersdijk achterin de boel dicht te houden. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg van promovendus CVC Reeuwijk. Tom van Veen, Angelo Zwirs (2), Youri Riepe en Leon de Brabander brachten de grootste overwinning over de streep: 5-0.

Tweede klasse D

De zorgen voor VDL nemen met de week toe. Vooral verdedigend staat het de laatste weken niet goed, want voor de derde keer op rij moest de ploeg vijf doelpunten tegen. In Klaaswaal won SSS met 5-0. Na de openingstreffer van SSS staakte de scheidsrechter tijdelijk de wedstrijd. De assistent-scheidsrechter van VDL moest vervangen worden. Na de 3-0 van de thuisploeg kreeg Fred van Maaswaal een rode kaart na twee keer geel (oa commentaar op scheidsrechter). Dit betekende commotie en de scheidsrechter moest de wedstrijd weer tijdelijk staken. De arbiter liet daarna weer verder spelen en sloeg de rust over.