Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: MVV'27 en Naaldwijk winnen derby

De wedstrijd tussen Schipluiden en MVV'27 kende een groot dieptepunt voor Koen Gobel van Schipluiden. De onfortuinlijke speler brak in een onschuldige actie zijn scheenbeen. MVV'27 won overigens de wedstrijd. Lyra won het degradatieduel van Soccer Boys. Naaldwijk nam drie punten mee uit Wateringen en won van VELO.

Tweede klasse C
Lyra voegde drie belangrijke punten aan het totaal toe na de mooie winst op Soccer Boys. Op sportpark De Zweth behaalde Lyra pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Het werd een 2-0 overwinning, waardoor het verschil tussen Soccer Boys (nummer 13) en Lyra (nummer twaalf) nu zes punten is in het voordeel van de Westlandse ploeg. Honselersdijk heeft evenveel punten als Lyra. De Lierse ploeg wist pas voor de derde keer dit seizoen de nul achterin te houden.

Derde klasse B
Het ongeluk van Koen Gobel gebeurde vier minuten voor tijd toen de speler van Schipluiden een bal wilde schieten en een tegenstander raakte. Het gebeurde niet met opzet. Voor zijn actie ontving Gobel overigens nog de gele kaart. MVV'27 stond toen al met 3-1 voor en daar bleef het ook bij. Schipluiden won overigens de eerste ontmoeting van het seizoen met dezelfde cijfers. Het was voor MVV'27 al weer de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Deze serie leverde zeven punten op waardoor MVV'27 nu op plaats vijf staat. Schipluiden verloor voor de derde keer in vier wedstrijden met 1-3. Door het wisselvallige seizoen van de promovendus staat de ploeg op plaats negen.

Naaldwijk behaalde na twee nederlagen eindelijk weer een overwinning. Aan de Noordweg werd promovendus VELO met 2-1 verslagen. Voor de Wateringers was het pas de tweede thuisnederlaag. Naaldwijk behaalde pas de tweede driepunter buitenshuis. Naaldwijk is gestegen naar plaats drie achter koploper Die Haghe (negen punten) en KMD (zes punten). VELO is terug te vinden op plaats zes en heeft drie punten minder dan Naaldwijk. Het zal de resterende 10 wedstrijden een strijd worden welke ploegen zich gaan plaatsen voor de nacompetitie.

Flynth Westland Cup
HVC'10 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de 45ste editie van de Westland Cup. De Hoekse ploeg versloeg Quintus met 3-1. Voor een plaats bij de laatste vier zal HVC'10 moeten afrekenen met de zondagtak van Westlandia.

Districtsbeker
De reserves van Excelsior Maassluis hebben zich geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker. In Alphen aan den Rijn wonnen de tricolores met 3-0. Het was de vijfde wedstrijd waarin de ploeg geen tegendoelpunt kreeg. Alle zeven wedstrijden leverden overwinningen op voor Excelsior Maassluis. Alleen Erasmus wist drie keer tot scoren te komen, maar verloor wel met 4-3. De clean sheets werden behaald tegen DOS (8-0), FC 's-Gravenzande (2-0), Lyra (4-0), MSV'71 (6-0) en Maasdijk (3-0).  De tegenstander in de halve finale wordt Zwaluwen Vlaardingen of Noordwijk.

Karakteristieken:

LYRA - Soccer Boys 2-0 (2-0)

Sander Harmsen, Max van Delft

VELO - Naaldwijk 1-2 (1-1)
VELO: Lars van der Kroft
Naaldwijk: Rashidi Gilkes, Sebastiaan van de Berg


Schipluiden - MVV ‘27 1-3 (1-2)
MVV ‘27: Roel Nooteboom, Leon van Kersbergen, Rick Zwaard
Schipluiden: Bart Boks


Westland Cup
HVC ‘10 - Quintus 3-1 (2-0)

HVC ‘10: Jack Binnendijk, Leroy Smits, Sil van Ooijen
Quintus: Danny Maat


Kwartfinale districtsbeker
ARC - Excelsior M 2 0-3 (0-2)

Daniel Furtado Oliveira, Rick van der Struis, Jeremy Moreno


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS