Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: sportclub Monster wint belangrijke wedstrijd

In de kelder van de tweede klasse wordt het per week spannender. Er is geen peil op te trekken welke tweede ploeg gaat degraderen, welke twee ploegen p/d-wedstrijden gaan spelen en welke ploegen zich veilig gaan spelen. In ieder geval zijn vier van de vijf regioploegen bij betrokken, namelijk VDL, Lyra, sportclub Monster en Honselersdijk. FC 's-Gravenzande blijft koploper dankzij een knappe overwinning. Westlandia laat niet los in de strijd om de laatste periodetitel. Excelsior Maassluis is bijna veilig.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis heeft nog één punt nodig om definitief veilig te zijn. De tricolores speelden aan de Lavendelstraat met 1-1 gelijk tegen het gedegradeerde Jong FC Twente. Uit de laatste elf wedstrijden wist Excelsior Maassluis maar drie keer tot winst te komen en speelde het vier keer gelijk. Dit deed de tricolores een goede uitgangspositie om eerder veilig te zijn te niet. Excelsior Maassluis staat nu op plaats acht.

Eerste klasse B
De strijd om het kampioenschap gaat naar een climax. De twee kampioenskandidaten FC ’s-Gravenzande en sportclub Feyenoord wonnen hun wedstrijd. Koploper FC ’s-Gravenzande won op het eigen Juliana sportpark met 3-1 van voormalig titelkandidaat Brielle. Sportclub Feyenoord won met 2-1 van voormalig koploper Nootdorp. Nummer drie Sportlust’46 zag de titelkansen slinken door een 1-0 nederlaag bij Vitesse Delft. FC ’s-Gravenzande blijft drie punten voorsprong houden op sportclub Feyenoord. Sportlust’46 heeft als nummer drie zeven punten achterstand op de koploper.

In het kielzog van de strijd om het kampioenschap is er ook nog de strijd om de derde periodetitel. Door twee doelpunten in de slotminuten van de wedstrijden won Westlandia met 2-1 van Delta Sport en houdt het kans op het winnen van de derde periodetitel. Westlandia heeft één punt achterstand op de drie koplopers in deze periode, namelijk sportclub Feyenoord, FC ’s-Gravenzande en Forum Sport. Het kan dus zo zijn dat FC ’s-Gravenzande kampioen wordt en sportclub Feyenoord naast het toetje grijpt.

Tweede klasse C
De spanning in de onderste regionen is om te snijden. Vanaf plaats acht en daar staat VDL is nog niemand veilig. Een spannende laatste drie speelronden. VDL heeft aan vier punten voldoende om veilig te zijn, waarschijnlijk is drie punten ook al voldoende. VDL verloor in Rijswijk van titelkandidaat en koploper Te Werve: 2-0. De beslissing viel pas in de tweede helft.

De kraker in de onderste regionen was de derby tussen sportclub Monster en Lyra. Op sportpark Polanen won de thuisploeg eindelijk weer eens na zes wedstrijden. Lyra werd met 3-1 geklopt en door deze overwinning is het verschil tussen nummer elf sportclub Monster en Lyra en UVS (beiden 25 punten en gedeeld negende) nu nog maar twee punten.

Honselersdijk lijkt de kind van de rekening te worden in de degradatiestrijd. De Honselse ploeg hield lang stand tegen RCL, maar de topploeg vertrok door een doelpunt in de slotfase met een 1-0 overwinning. Honselersdijk is van een veilige zesde plaats gedurende de competitie gezakt naar de huidige twaalfde positie en heeft evenveel punten als nummer dertien Soccer Boys. Kethel Spaland lijkt met nog drie wedstrijden te gaan de eerste degradant.

De rol van HVC’10 in deze competitie uitgespeeld. Het won het middenmoot duel tegen DSO met 2-1. De Hoekse ploeg heeft alleen theoretisch nog kans op de derde periode en de vervangende periode, dan moet alles de laatste drie wedstrijden in het voordeel van HVC’10 uitpakken.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS