HVC10-Honselersdijk

Zaterdagvoetbal: streekderby blijft onbeslist

In de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal is de streekderby tussen HVC'10 en Honselersdijk onbeslist gebleven. De zaterdagtak van Westlandia won in de eerste klasse A met ruime cijfers tegen CSW en pakt hiermee belangrijke punten. De overige regioteams die spelen in de tweede klasse of hoger verloren hun duels.

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 2-1

Al in de zesde minuut van de wedstrijd kwam Excelsior Maassluis op voorsprong tegen Rijnsburgse Boys. Jeremy Moreno zorgde voor dat doelpunt. Lang kon de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk niet genieten van deze voorsprong. Een overtreding van Tobias Kleijweg zorgde er in de 17e minuut voor dat Rijnsburgse Boys een penalty kreeg. Aanvoerder Goeman benutte deze en bracht daarmee de stand op 1-1. Nog voor rust kwam Rijnsburgse Boys op 2-1, wat ook de eindstand werd.

Swift - FC 's-Gravenzande 3-1

De strijd tussen de nummer negen FC 's-Gravenzande en de nummer tien AVV Swift is beslist in het voordeel van Swift. In de eerste helft konden de 's-Gravenzanders weinig inbrengen en kregen zij twee doelpunten tegen. In de tweede helft kwam 's-Gravenzande goed uit de startblokken en scoorde Twan van Meerten in de 47e minuut de 2-1. In de 59e minuut scoorde Swift het laatste doelpunt van de wedstrijd en werd het 3-1.

Eerste klasse A

CSW - Westlandia 1-5

Westlandia heeft goede zaken gedaan in de eerste klasse A. De ploeg uit Naaldwijk won met ruime cijfers uit tegen CSW. Westlandia kwam in de eerste helft nog wel op achterstand, maar stond voor het rustsignaal met 1-2 voor. Na rust ging de ploeg van Theo Verbeek vrolijk door met scoren. Het werd maar liefst 1-5 in Wilnis. Dit zijn drie zeer belangrijke punten voor de Westlanders, gezien het feit dat de concurrentie punten liet liggen.

HVC'10 - Honselersdijk 1-1

De streekderby tussen HVC'10 en Honselersdijk eindigde in een gelijke stand. HVC'10 begon vrij fel, maar Honselersdijk kwam naarmate het duel vorderde steeds beter in de wedstrijd. Toch wisten beide ploegen niet te scoren in de eerste helft. In de tweede helft kwam Honselersdijk in de 68e minuut op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Angelo Zwirs. Negen minuten later werd de wedstrijd even gestaakt, nadat Bryan Brabander een elleboog in het strottenhoofd had gekregen en even bleef liggen. Gelukkig viel het mee, maar Brabander kon de wedstrijd niet afmaken en werd vervangen door Nigel Hendriks.

Vrijwel direct na de hervatting kreeg Honselersdijk-speler Tim van der Meer een rode kaart. HVC'10 probeerde de gelijkmaker te maken en kreeg in deze zoektocht een vrije trap mee. Deze werd benut door Glenn Boon, de zoon van Honselersdijk-trainer Piet Boon. De wedstrijd eindigde met twintig spelers, doordat HVC'10-speler Steve Escalona in de laatste minuten ook een rode kaart kreeg.

Tweede klasse D

VDL - Sparta 1-6 (0-2)

VDL is op eigen veld met ruime cijfers verslagen door Sparta. VDL stond thuis in Maassluis al voor de rust met 0-2 achter en kon niet voorkomen dat Sparta verder wegliep in de tweede helft. Het werd maar liefst 1-6 voor Sparta. Met deze nederlaag blijft VDL onderaan staan, met vier punten uit acht gespeelde wedstrijden.