Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: VDL wint streekderby; Westlandia haalt uit

Westlandia heeft zich officieus veilig gespeeld. FC 's-Gravenzande blijft nog steeds de ranglijst aanvoeren. HVC'10 is de eerste ploeg die veilig is in de tweede klasse. VDL lijkt ook op deze koers. Voor Lyra, Honselersdijk en sportclub Monster worden het nog vier spannende wedstrijdronden. Excelsior Maassluis verloor, maar is bijna veilig.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis heeft tiende nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Door de 2-0 nederlaag tegen De Treffers zijn de tricolores nog niet geheel zeker van lijfsbehoud, maar dit mag geen probleem zijn in de resterende vier wedstrijden. Excelsior Maassluis staat achtste.

Eerste klasse B
De titelstrijd duurt nog vier wedstrijddagen en zal spannend zijn tot aan de laatste speeldag. Naast FC ’s-Gravenzande zijn sportclub Feyenoord en Sportlust’46 de grootste kanshebbers. Deze drie ploegen maakten in ieder geval geen fout. FC ’s-Gravenzande won op het Juliana sportpark met 4-1 van Neptunus-Schiebroek. De Westlanders staan nu voor de elfde wek op de eerste plaats. Sportclub Feyenoord volgt op drie punten en Sportlust’46 heeft vier punten achterstand.

Westlandia behaalde de grootste overwinning in de eerste klasse. Op sportpark De Hoge Bomen werd weinig heel gelaten van Voorschoten’97. De hekkensluiter verloor met maar liefst 6-2. De Naaldwijkse ploeg is door de goede reeks van de afgelopen weken officieus veilig. Het heeft nog één punt nodig. Daarnaast doet Westlandia stilletjes mee in om de derde periodetitel.

Tweede klasse C
De streekderby tussen Honselersdijk en VDL werd een prooi voor VDL. Op sportpark De Strijphorst was Nick Buuron de man van de wedstrijd. Hij scoorde alle drie treffers voor de bezoekers. VDL heeft de voorsprong vergroot ten opzichte van het zwalkende Honselersdijk. De thuisploeg moest voor de zesde keer een nederlaag incasseren na de winterstop. Dit uit een reeks van negen wedstrijden. Honselersdijk is afgezakt naar plaats elf en ziet het degradatiespook om de hoek kijken. De voorsprong op nummer 13 Soccer Boys is drie punten. Aan de andere kant heeft de ploeg één punt achterstand op UVS (10) en vier punten op Lyra (9). VDL lijkt te ver weg en deze ploeg lijkt zeker van handhaving.

De degradatiewedstrijd tussen Kethel Spaland en sportclub Monster eindigde in een sensationele overwinning voor de eerstgenoemde ploeg. De hekkensluiter won met maar liefst 6-2 en is terug in de race om lijfsbehoud. De achterstand op sportclub Monster is geslonken naar vijf punten. De Monsterse ploeg leed de grootste nederlaag van het seizoen en blijft op plaats twaalf staan.

Lyra leed in Vlaardingen een 2-0 nederlaag tegen CWO. De thuisploeg won met 2-0 en had die zege hard nodig in strijd om plaatsing voor de nacompetitie. Lyra blijft op de negende plaats staan. Over twee weken wacht de kraker tegen sportclub Monster en een week later wacht UVS.

HVC’10 verloor de wedstrijd tegen DoCos met 3-2, maar is de eerste regioploeg die officieel veilig is in deze klasse. Over vier wedstrijden is de Hoekse ploeg klaar, want nacompetitie zit er niet meer in.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS