Zaterdagvoetbal: Westlandia en Excelsior Maassluis winnen

Excelsior Maassluis behaalde wederom een overwinning. FC 's-Gravenzande ging flink onderuit ondanks de kansen die het had. Westlandia kon een knappe driepunter bijschrijven. Honselersdijk haalde op karakter een punt op. HVC'10 leed een ongelukkige nederlaag. VDL verloor weer.

Voor de tweede keer op rij behaalde Excelsior Maassluis een overwinning. Weer was hete en overwinning met één goal verschil. Aan de Lavendelstraat werd promovendus De Dijk met 2-1 verslagen. Nog voor het verstrijken van het eerste half uur opende Jeremy Moreno de score. De bezoekers kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte. Na twee klokrondjes kreeg Kevin Dercks de gelegenheid om de tricolores op voorsprong te zetten, echter hij wist de penalty niet te benutten. Toch kwam Excelsior Maassluis op voorsprong. Nog geen zeven minuten later kopte Tobias Kleijweg op de vuisten van de Amsterdamse keeper. De rebound werd door verdediger Daan Smith in de goal gewerkt. Dit bleek de winnende treffer.

Na de ruime overwinning op Zwaluwen volgde voor FC 's-Gravenzande een deceptie tegen Achilles Veen. Na ruim een kwart wedstrijd opende Achilles Veen de score. Binnen een kwartier bracht Ruben de Groot zijn ploeg langszij door het benutten van een strafschop. Vlak voor rust werd een treffer van Roy Vermolen afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Tien minuten na het begin van de tweede helft had Achilles Veen een gat geslagen van twee treffers: 3-1. Nog voor de laatste tien minuten aanvingen had Achilles Veen de eindstand van 5-1 op het scorebord gezet.

Eerste klasse A

Eindelijk kon Westlandia weer drie punten bijschrijven, waardoor het de negatieve reeks van drie nederlagen op rij doorbrak. In en tegen Breukelen was het een spannende wedstrijd. De thuisploeg opende de score, waarna Stefan Bron de ruststand op 1-1 bepaalde. Na de pauze bracht invaller Hamza el Yddri de bezoekers op voorsprong. Jasper van Dijk bracht Westlandia in veilige haven en scoorde de 1-3. FC Breukelen deed nog wat terug, maar de Naaldwijkse ploeg wist de 3-2 tussenstand over de eindstreep te trekken.

De wedstrijd tussen HVC'10 en Die Haghe eindigde in een nederlaag voor de Hoekse thuisploeg. Extra zuur was de nederlaag wel, want een Hoekse speler was de maker van de enige treffer. Dit gebeurde na ruim 25 minuten spelen. Door de 1-0 overwinning blijft promovendus De Haghe meedoen in de hoogste regionen. HVC'10 haakt voorlopig af voor de strijd om de bovenste plaatsen.

Op karakter heeft Honselersdijk een punt gepakt tegen DoCos. Lange tijd speelde Honselersdijk met een man minder, want vlak voor rust werd Michel van Giesen met een rode kaart van het veld gezonden. Dit gebeurde in het strafschopgebied. Uit de toegekende strafschop bracht DoCos de ruststand op 2-1. De wedstrijd begon goed voor Honselersdijk in Leiden. Tom van Veen opende al binnen tien minuten de score. Met een man minder scoorde Angelo Zwirs in de tweede helft de gelijkmaker. Verder dan de 2-2 kwamen beide ploegen niet meer.

Tweede klasse D

Verdedigend zit het de laatste weken niet lekker bij VDL. De ploeg uit Maassluis incasseerde vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen BVCB vijf tegentreffers. Na de eerste helft keek VDL al tegen een 3-0 achterstand aan. Kees Ketting en Leelson Fernandes wist de schade iets te bepreken. Dit gebeurde bij een 0-5 achterstand. BVCB won met 5-2.