Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zelf luchtkwaliteit meten in Maassluis

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: zondag 4 november 2018 10:44


Milieudienst Rijnmond (DCMR) gaat inwoners van Maassluis zelf de luchtkwaliteit in de buurt laten meten. Omdat DCMR in 2019 precies 50 jaar luchtmetingen verricht, kiest het tien inwoners van de gemeente uit om mee te doen aan de proef. 

Deelnemers krijgen iedere vier weken een nieuw meetbuisje opgestuurd dat ze buiten ophangen, telkens op dezelfde plek. Na de vier weken moet het buisje terug naar DCMR, waar het geanalyseerd wordt. Deelnemers krijgen de resultaten toegestuurd via email. De proef duurt één jaar.
Iedereen geïnteresseerd in deelname kan mail sturen naar milieu@maassluis.nl met als onderwerp 'meten luchtkwaliteit gemeente Maassluis'. Vervolgens is er een informatieavond, waarna men kan besluiten wel of niet mee te doen. Bij teveel aanmeldingen wordt gekeken naar een 'evenwichtige verspreiding' van de meetproef over de verschillende wijken van Maassluis. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS