Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zieke essen Maaslandse Bos moeten weg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2019 16:06

Foto: Google Streetview


Staatsbosbeheer begint in augustus met de kap van essen in het Maaslandse Bos en langs het Trekkadepad bij Maasland. De bomen zijn aangetast door de schimmelziekte essentaksterfte en kunnen daardoor onverwachts omvallen. Essentaksterfte komt steeds vaker voor voor in Nederland.

Naast het weghalen van de zieke essen wordt ook regulier onderhoud gepleegd. Door middel van uitdunnen moet meer ruimte tussen de bomen worden gecreëerd. Hierbij wordt wel rekening gehouden met planten en dieren die in het bos leven. Er komen nieuwe bomen en struiken voor in de plaats.

De komende tijd zullen bomen die moeten blijven staan worden voorzien van blauwe stippen. Bomen die weg moeten, krijgen een oranje stip. Twee weken voor de werkzaamheden volgt nog ecologisch onderzoek om mogelijke nieuwe nestlocaties te ontzien.

Tijdens de werkzaamheden zijn het Maaslandse Bos en het Trekkadepad tijdelijk afgesloten. Voor omwonenden wordt nog een informatieavond gehouden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS