Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zilveren waarderingsspeld voor Aad van Holsteijn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 14:02

Foto: Piet Voskamp


Aad van Holsteijn heeft zondag bij zijn afscheid als leider van de zondagselectie van Westlandia de zilveren waarderingsspeld van de KNVB gekregen. De 58-jarige Naaldwijker was 28 jaar betrokken bij het eerste elftal, maar deed nog veel meer op sportpark De Hoge Bomen.

Van Holsteijn begon op zijn tiende met voetballen bij Westlandia, werd later jeugdleider en grensrechter bij het eerste. Hij vervulde die functie tot de ploeg in 2001 promoveerde naar de hoofdklasse, vanaf dat niveau wordt namelijk een neutrale KNVB-scheidsrechter aangesteld. Sindsdien is Van Holsteijn leider.

In de functie van leider hield hij zich bezig met alle randzaken: het regelen van kleding, wedstrijd- en trainingsmateriaal, vervoer naar uitwedstrijden, ontvangst van het arbitrale trio en het maken van het wedstrijdformulier. Van Holsteijn hield bovendien alles bij van de tegenstanders. "Wie spelen, wie er scoort, wie de strafschoppen neemt en wat de eventuele voorkeurskant is van een penaltyspecialist en of een keeper vaak penalty’s stopt, of hij een voorkeurshoek heeft en wie rode en gele kaarten heeft gekregen", zo is te lezen in een lovend stuk over de Naaldwijker.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS