Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zo ziet straks de nieuwbouw van zwembad De Boetzelaer eruit

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 14 oktober 2019 09:38

Foto: Omroep West


Een groter lesbad en ruimere kleedkamers, maar een lagere energierekening. De nieuwbouwplannen voor het nieuwe zwembad in Monster zijn bekend. Eind februari brandde de oude Boetzelaer volledig af.

Zondag konden inwoners van Monster en omgeving de nieuwbouwplannen bekijken in sporthal De Wielepet in Monster. Bezoekers zien het nieuwe zwembad wel zitten.

Eind februari woedt in De Boetzelaer een brand die zo hevig is, dat na het blussen nog maar weinig herinnert aan het voor de regio belangrijke zwembad. Direct wordt gesproken over nieuwbouw, maar een nieuw zwembad bouwen blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig.

De verzekering keert namelijk minder uit dan de nieuwbouw kost, waardoor een beroep moet worden gedaan op de gemeente Westland. Die staat uiteindelijk garant voor een miljoenenlening, waardoor de bouwplannen de afgelopen maanden uitgewerkt konden worden.

Energiezuinig
Het nieuwe zwembad kost  ruim 13 miljoen euro. Het wordt een energiezuinig bad, dat met aardwarmte verwarmd kan worden. Ook worden 200 zonnepanelen op het dak geplaatst. Als alles goed gaat zal eind dit jaar de bouw van start gaan, waarna in het voorjaar van 2021 de nieuwe De Boetzelaer klaar zal zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS