Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zomerfeesten voortaan gekoppeld aan zomervakantie

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 15 december 2017 11:51

Foto: Dennis van Schie


Grote zomerse evenementen in Westland worden vanaf volgend jaar gekoppeld aan de zomervakantie. Dat blijkt uit de de Evenementenkalender 2018, die burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven heeft vastgesteld. De gemeente wil hiermee voorkomen dat evenementen samenvallen en de druk op de hulpdiensten te groot wordt. Elk evenement verschuift dus mee met de zomervakantie. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Profronde Westland en het Varend Corso.

Van de zomerevenementen bijt de Honselse Feestweek het spits af in de derde week vóór de zomervakantie. De Feestweek Monster volgt in de tweede week voor de vakantie en die in 's-Gravenzande in de eerste week voor de vakantie. De eerste week van de vakantie is gereserveerd voor het Zomerspektakel Maasdijk en de tweede week voor Waterpop. De derde en vierde week worden gereserveerd voor De Wateringse wielerronde en het Corso. De laatste twee weken van de vakantie zijn voor achtereenvolgens BraDeLier en de Westland Reünie in Naaldwijk.

Er staan in totaal 90 evenementen op de kalender. De burgemeester heeft besloten het Destiny Festival, een nieuw dancefeest dat in de zomer van 2018 plaats zou moeten vinden in recreatiegebied De Wollebrand, niet toe te staan. De locatie is volgens de gemeente niet geschikt en er worden in de zomerperiode al veel evenementen georganiseerd, wat zijn weerslag heeft op de inzet van de hulpdiensten. Ook is op advies van de hulpdiensten geen toestemming verleend voor uitbreiding van de Koningsdagactiviteiten in Honselersdijk met één dag.

Bij de evaluatie van de evenementen in 2017 is opnieuw gebleken dat veel minderjarige jongeren met eigen drank naar de feesten kwamen of elders al hadden 'voorgedronken' en daardoor onder invloed van alcohol naar het evenemententerrein komen. Daarom is besloten van het onderwerp jeugd en alcohol een belangrijke prioriteit te maken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS