Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Zon schijnt weer voor corsoboot Poeldijk

Er hebben zich binnen 24 uur na het luiden van de noodklok voldoende klussers aangemeld om de corsoboot van de kern Poeldijk op te tuigen. Vrijdagavond is al de eerste 'bouwbijeenkomst' geweest.

Donderdagavond stuurde de stichting Corsoboot Poeldijk een persbericht uit, met als kern dat een nieuwe groep klussers die dit jaar de opbouw van de boot zou willen verzorgen, te elfder ure was afgehaakt. Dat probleem is binnen de kortste keren opgelost door andere vrijwilligers die zich hebben aangemeld.



Overigens heeft de boot van Poeldijk nog wel behoefte aan (extra) figuranten. Met name wordt gezocht naar mensen die de clowns Bassie en Adriaan gestalte willen geven.

Binnen het overkoepelende thema 'Helemaal Hollands' van het Varend Corso 2018 heeft Poeldijk ingehaakt op de heersende populariteit van tv-programma's waarin bakken centraal staat. De titel van de boot is 'Heel Holland bakt (er niks van)'.

Corsokrant

Bij sommige lezers van de jaarlijkse corsokrant, die deze week als bijlage bij Groot-Westland is verspreid, zijn twijfels gerezen over het luiden van de noodklok. Het opschrift van een artikel over de Poeldijkse inzending luidt: Team Corsoboot Poeldijk 'bakt er niks van' dit jaar. Dat is bijna een garantie om een vloek over je af te roepen, tenzij het onderdeel is van een weldoordacht publiciteitsplan. De suggestie om deze vraag nu maar in het midden te laten, wordt door mede-organisator Manfred Grund direct omarmd.

Categorieen:
Poeldijk Westland Cultuur