YouTube 1 6

YouTube 1 6

Zondagvoetbal: nederlaag Westlandia

Westlandia heeft in de derde divisie B de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd. In Veldhoven bleek UNA met 3-1 te sterk.

UNA wist vlak voor de pauze de openingstreffer op het scorebord te zetten. Jubilaris Niek van Boekel (300ste wedstrijd) kopte in blessuretijd de bal achter doelman Leerdam. Na de pauze verdubbelde de thuisploeg terecht de marge. Drie minuten in het tweede bedrijf kopte Mart van de Gevel de 2-0 in de touwen. Na een uur spelen kreeg Westlandia een penalty. Patrick Batist wist wel raad met deze buitenkans en gaf zijn ploeg weer hoop op een goede afloop. Het was de tweede penalty op rij die Batist in de competitie verzilverde.

Westlandia ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest tevens rekening houden met de gevaarlijke counters van UNA. Net voor het sluiten van de markt scoorde Van de Gevel de 3-1 en gezien de kansen in de laatste fase van de wedstrijd was daar niets op af te dingen.

Westlandia is terug te vinden op plaats tien, dit is de laagste klassering in de derde divisie tot nu toe. Volgende week komt JVC Cuijk op bezoek in Naaldwijk.