Aftrap bij Westlandia-Jong de Graafschap - foto WOS Media

Zondagvoetbal: Westlandia wint van Jong de Graafschap

Westlandia wist zondag drie broodnodige punten te behalen op sportpark de Hoge Bomen. De ploeg van Edwin Grünholz was Jong de Graafschap de baas met 1-0. VELO wist in de eerste klasse B de drie punten binnen te slepen. Den Hoorn daarentegen verloor tegen koploper Unitas.

Derde divisie B

Na twee keer gelijk te hebben gespeeld heeft Westlandia in eigen huis een overwinning geboekt. In een matige wedstrijd tegen Jong de Graafschap kregen de Naaldwijkers een vrije trap die werd genomen door Jessy van den Burg. Met een fraai schot ging de bal richting het doel, maar wist doelman Etemadi hem uit de goal te tikken. In de tweede helft kreeg Westlandia een grote kans in de 66e minuut, die werd benut door Jeroen Spruijt. De topscorer van Westlandia maakte daarmee het enige doelpunt in deze wedstrijd. Met deze belangrijke drie punten wipt Westlandia over HBS en Jong de Graafschap heen en zien de groenwitten zich terug op de 15e plek.

Eerste klasse B

VELO was in Gouda te sterk voor Olympia. De Wateringers kwamen in de 21e minuut op voorsprong, nadat de bal na een spelhervatting door een van de spelers van Olympia in het doel terechtkwam. In tweede helft maakte Cem Sahin de 0-2. De eindstand werd bepaald op 1-2, doordat Olympia nog een penalty benutte.

Den Hoorn kon niet stunten tegen koploper Unitas. In Gorinchem werd het 2-0 door twee late doelpunten van Unitas. In de 83e minuut tikte Semandi de 1-0 binnen, waarna de 2-0 pas in de extra tijd werd gescoord. Dit kwam na een vrije trap van Den Hoorn op de rand van de 16 meter. Zelfs doelman Kuijpers was mee naar voren genomen om toch nog 1 punt mee te nemen naar Midden-Delfland. Na een al dan niet vermeende handsbal wisten de Hoornaren niet te scoren en kon Unitas in de counter de bal gemakkelijk in het lege doel van Den Hoorn tikken.