Archief

Zorgbungalows geopend op Vlugtenburg

De rolstoelvriendelijke en aangepaste zorgbungalows die zijn gebouwd op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande zijn zaterdagmiddag officieel geopend door waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. De negen bungalows en gemeenschappelijke ruimte zijn gebouwd in samenwerking met stichting Avavieren.

De bungalows zijn speciaal gebouwd voor mensen met een beperking. Volgens Hans Prins van stichting Avavieren gaan de aanpassingen verder dan een 'gewone' rolstoelvriendelijke bungalow. Zo zijn er in verschillende bungalows plafondliften aanwezig en hebben sommigen een verrijdbaar bad. Prins: "We willen in deze huisjes mensen met een beperking een mooie en zorgeloze vakantie aanbieden. Dat kan door deze hulpmiddelen."

Stichting Avavieren stelt ook strandrolstoelen beschikbaar en sinds vandaag is er een elektrische strandrups. Prins: "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om dat ding te regelen, maar het is gelukt. Het apparaat is gisteren gelukkig gearriveerd, vandaag hebben we de sleutel gekregen. De gemeente heeft ons een ontheffing gegeven zodat we er ook daadwerkelijk het strand mee op mogen." Op de rups is plek voor drie rolstoelers. "We kunnen écht met deze mensen het strand op. Nu kunnen mensen in een rolstoel bijvoorbeeld eens de zonsondergang zien op het strand. Dat is zo bijzonder."



De eerste gasten zullen vrijdag in de bungalows slapen. Prins: "En vanaf volgende week zondag zitten alle bungalows vier weken lang vol. In totaal komen er 33 gezinnen langs." Het is de bedoeling dat terwijl de ouders vakantie vieren, de kinderen mee op sleeptouw genomen worden door de stichting. "Tussen tien uur en vijf uur gaan we allerlei leuke dingen doen met de kids om de ouders te ontlasten. Dan kunnen zij een zorgeloze strandwandeling maken," besluit Prins.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen